NIEUW! Ontdek elke maand een nieuw thema met de lekkerste recepten. In juli staat de barbecue centraal. Geniet optimaal van de lange zomeravonden met elke week een speciaal barbecue-recept. Regen op komst? Dan kun je dit recept ook gewoon in de keuken bereiden. Saté is een van oorsprong Indonesisch gerecht dat bestaat uit stukjes geroosterd vlees op een houten spies. Vandaag maak je de spiesjes van kipfilet. Traditioneel wordt de saus gemaakt op basis van pinda, sambal of ketjap. Wij hebben in dit recept gekozen voor een zelfgemaakte pindasaus van pindakaas, kokosmelk en ketjap manis.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 milliliters
Kokosmelk
1 tube
Pindakaas
(Contains Peanuts)
100 g
Kipsatéblokjes
1 teaspoon
Gemalen citroengras
100 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
¼ unit
Limoen
10 milliliters
Vissaus
(Contains Fish)
10 g
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
5 g
Munt, koriander en Thais basilicum
½ unit
Komkommer
50 g
Rodekool en wortel
(May be present Celery)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Bruine suiker
2 tablespoon
Ketjap manis
to taste
Peper en zout
Meng in een steelpan de kokosmelk met de pindakaas en 2 el ketjap per persoon. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat op laag vuur 20–25 minuten inkoken. Roer regelmatig door en verlaag het vuur wanneer de pindasaus te hard kookt.
Breng in een pan ruim water aan de kook voor de noedels. Meng ondertussen in een kom de kipfiletstukjes met per persoon 1 el zonnebloemolie en 1 tl gemalen citroengras. Breng op smaak met peper en zout. Kook de noedels in 3 – 4 minuten gaar, spoel daarna af met koud water en bewaar de noedels apart in een saladekom. Rijg daarna de kipfilet aan de satéstokjes.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipsaté 4-5 minuten per kant, tot hij goudbruin en gaar is.
Pers in een kleine kom het sap van een kwart limoen per persoon. Snijd de overige limoen in partjes. Voeg per persoon 10 ml vissaus en 1 tl bruine basterdsuiker toe. Roer de dressing goed door, zodat de suiker oplost. Zet apart tot serveren. Hak de pinda's grof. Ris de munt- en basilicumblaadjes van de takjes en snijd samen met de koriander grof.
Schaaf de komkommer met een dunschiller in linten. Meng de komkommerlinten en de gesneden verse kruiden met de noedels in de saladekom. Voeg ook de groentemix toe en schep om. Voeg vlak voor serveren de dressing toe aan de noedelsalade en meng goed.
Verdeel de noedelsalade over de borden en leg de kipsaté erop. Schenk de pindasaus erover en garneer met de gehakte pinda's. Serveer met de limoenpartjes.