Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Chicken sausage
150 g
Spinach
½ piece
Onion
250 g
Potatoes
½ piece
Garlic
1 pinch
Nutmeg
20 milliliters
Curry sauce
(Contains Mustard)
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Verhit 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en 2/3 van de ui in 1 - 3 minuten. Scheur de spinazie klein boven de pan en bak 4 - 6 minuten mee, of tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Haal de spinazie daarna uit de pan en zet apart in een kom.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de kipsaucijs in 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 – 12 minuten verder. Keer de kipsaucijs regelmatig om.
Tip: De worsten worden geserveerd met rauwe ui. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de worsten.
Meng 1 el mayonaise per persoon door de spinazie en verdeel over de borden. Snijd de saucijzen voorzichtig in de lengte doormidden, leg op elk bord een saucijs en verdeel de currysaus en de overige ui over de saucijzen. Haal de aardappelpartjes uit de oven en verdeel naast de spinazie en de kipsaucijs speciaal. Serveer met de overige mayonaise.