Kipsaucijs speciaal met romige spinazie
Kipsaucijs speciaal met romige spinazie

Kipsaucijs speciaal met romige spinazie

met knapperige aardappelpartjes uit de oven

Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. Dit is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, waardoor je een energiek gevoel krijgt.

Tags:
Family
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken sausage

150 g

Spinach

½ piece

Onion

250 g

Potatoes

½ piece

Garlic

1 pinch

Nutmeg

20 milliliters

Curry sauce

(Contains Mustard)

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories768 kcal
Energy (kJ)3214 kJ
Fat47 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate56 g
Sugar12 g
Dietary Fiber9.2 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Aardappelpartjes bakken
2

Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Spinazie bereiden
4

Verhit 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en 2/3 van de ui in 1 - 3 minuten. Scheur de spinazie klein boven de pan en bak 4 - 6 minuten mee, of tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Haal de spinazie daarna uit de pan en zet apart in een kom.

Kipsaucijs bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de kipsaucijs in 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 – 12 minuten verder. Keer de kipsaucijs regelmatig om.

Tip: De worsten worden geserveerd met rauwe ui. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de worsten.

Serveren
6

Meng 1 el mayonaise per persoon door de spinazie en verdeel over de borden. Snijd de saucijzen voorzichtig in de lengte doormidden, leg op elk bord een saucijs en verdeel de currysaus en de overige ui over de saucijzen. Haal de aardappelpartjes uit de oven en verdeel naast de spinazie en de kipsaucijs speciaal. Serveer met de overige mayonaise.