Kipshoarma met couscoussalade
Kipshoarma met couscoussalade

Kipshoarma met couscoussalade

Met platbrood en knoflooksaus

Onze slager heeft het vlees vast voor je op smaak gebracht met allerlei Midden-Oosterse kruiden, waaronder piment, cayenne, gemalen koriander, paprikpapoeder en kaneel. De makkelijke couscoussalade is behalve lekker fris ook voedzaam, omdat je hem met volkorencouscous maakt.

Allergens:
Gluten
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

40 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

100 g

Kipshoarma

½ unit

Tomaat

½ unit

Komkommer

5 g

Verse bladpeterselie en munt

30 g

Rucola en veldsla

25 g

Aïoli

(Contains Egg, Mustard May be present Mollusques, Crustaceans, Gluten, Gluten, Milk, Soy, Celery, Fish, Lupin, Sesame)

1 unit

Volkoren platbrood

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

100 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3209 kJ
Calories767 kcal
Fat39 g
Saturated Fat6.2 g
Carbohydrate67 g
Sugar6.6 g
Dietary Fiber7 g
Protein33 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Stove
Tall-Sided Pan
Cutting Board
Peeler

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon. • Weeg de couscous af, doe in een kom, giet de bouillon erover, dek af en laat 10 minuten wellen.

Shoarma en broodjes bakken
2

• Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur. • Bak de kipshoarma in 6 – 8 minuten gaar.

Snijden, hakken en mengen
3

• Snijd de tomaat en de komkommer in blokjes. • Hak de bladpeterselie en muntblaadjes grof. • Meng de tomaat, komkommer, munt en bladpeterselie door de couscous en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de rucola en veldsla over de platbroden en schep de kipshoarma erop. Garneer met de aïoli en rol de platbroden op. • Serveer met de couscoussalade.