Onze slager heeft het vlees vast voor je op smaak gebracht met allerlei Midden-Oosterse kruiden, waaronder piment, cayenne, gemalen koriander, paprikpapoeder en kaneel. De makkelijke couscoussalade is behalve lekker fris ook voedzaam, omdat je hem met volkorencouscous maakt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
40 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
100 g
Kipshoarma
½ unit
Tomaat
½ unit
Komkommer
5 g
Verse bladpeterselie en munt
30 g
Rucola en veldsla
25 g
Aïoli
(Contains Egg, Mustard May be present Mollusques, Crustaceans, Gluten, Gluten, Milk, Soy, Celery, Fish, Lupin, Sesame)
1 unit
Volkoren platbrood
(Contains Gluten)
100 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
• Bereid de bouillon. • Weeg de couscous af, doe in een kom, giet de bouillon erover, dek af en laat 10 minuten wellen.
• Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur. • Bak de kipshoarma in 6 – 8 minuten gaar.
• Snijd de tomaat en de komkommer in blokjes. • Hak de bladpeterselie en muntblaadjes grof. • Meng de tomaat, komkommer, munt en bladpeterselie door de couscous en breng op smaak met peper en zout.
• Verdeel de rucola en veldsla over de platbroden en schep de kipshoarma erop. Garneer met de aïoli en rol de platbroden op. • Serveer met de couscoussalade.