Kipshoarma met frisse tabouleh
Kipshoarma met frisse tabouleh

Kipshoarma met frisse tabouleh

met sperziebonen, yoghurt en citroen

Wist je dat bulgur Turks is voor gort?

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Green beans

1 piece

Tomato

½ piece

Bell pepper

1 piece

Garlic

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

½ piece

Lemon

85 g

Bulgur

100 g

Chicken shawarma

50 g

Organic full-fat yogurt

0.99 teaspoon

Ground paprika

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories803 kcal
Energy (kJ)3358 kJ
Fat35 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate74 g
Sugar7 g
Dietary Fiber11.9 g
Protein38 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Dop de sperziebonen en snijd ze doormidden. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.Hak de bladpeterselie grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten.

Tip: Deze citroen is biologisch en ziet er daardoor misschien niet helemaal uit zoals je gewend bent. Dit heeft geen invloed op de smaak en je kunt de schil van deze citroen hierdoor zonder zorgen gebruiken.

Bulgur koken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, paprika en de sperziebonen toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, met de deksel op de pan, 8 - 10 minuten.

Tip: Wist je dat dit recept 2/3 van de ADH vezels bevat? Vooral de bulgur en de sperziebonen zijn vezelrijk.

Kipshoarma bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten. Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, de helft van de bladpeterselie en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Meng de yoghurt in een kleine kom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout. Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op. Garneer met de yoghurt, de citroenparten, de overige bladpeterselie en de rest van het paprikapoeder.