In dit gerecht gebruik je pruimtomaat. Deze Mediterraanse tomaat geeft een volle, zoete en kruidige smaak aan de tabouleh.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Tomato
½ piece
Red bell pepper
1 piece
Garlic
50 g
Green beans
2.5 g
Fresh flat leaf parsley
¼ piece
Lime
0.99 teaspoon
Ground paprika
75 g
Bulgur
(Contains Wheat May be present Soy)
100 g
Chicken shawarma
50 g
Organic full-fat yogurt
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
150 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 tablespoon
Sunflower oil
Bereid de bouillon. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed. Hak de bladpeterselie grof en snijd de limoen in partjes.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, snijbonen, paprika en 1/2 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook het geheel, afgedekt, 8 - 10 minuten op laag vuur.
Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de bulgur, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.
Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten. Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat en de helft van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Breng de yoghurt op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout. Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op. Garneer met de yoghurt, de limoenpartjes en de overige bladpeterselie.