Kipshoarma met frisse tabouleh
Kipshoarma met frisse tabouleh

Kipshoarma met frisse tabouleh

met snijbonen, tomaat, labne en limoen

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Tomato

½ piece

Red bell pepper

1 piece

Garlic

50 g

Romano beans

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

¼ piece

Lime

0.99 teaspoon

Ground paprika

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

100 g

Chicken shawarma

40 g

Labneh

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories687 kcal
Energy (kJ)2876 kJ
Fat30 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate58 g
Sugar8 g
Dietary Fiber15.5 g
Protein37 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed. Hak de bladpeterselie grof en snijd de limoen in partjes.

Bulgur koken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, snijbonen, paprika en 1/2 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten.

Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de bulgur, aangevuld door de 200 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels langer verzadigd.

Kipshoarma bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten. Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat en de helft van de bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Breng de labne op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl paprikapoeder, peper en zout. Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op. Garneer met de labne, de limoenpartjes en de overige bladpeterselie.