Shoarma doet misschien aan fastfood denken en dat is het in zekere zin ook, want dit gerecht staat vliegensvlug op tafel. Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken, die bestaat uit bulgur, tomaten en peterselie, met een dressing van olijfolie en citroen - lekker fris naast het gekruide vlees.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Pruimtomaat
½ unit
Knoflookteen
2.5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Selderij)
½ unit
Citroen
200 g
Sperziebonen
85 g
Bulgur
(Contains Gluten May be present Soja)
100 g
Kipshoarma
50 g
Volle yoghurt
(Contains Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Paprikapoeder
150 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
• Bereid de bouillon. • Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in drie gelijke stukken. • Hak de bladpeterselie grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten.
• Verhit de helft van de zonnebloemolie in een grote steelpan of hapjespan. • Voeg de knoflook en de sperziebonen toe en bak 3 – 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, met de deksel op de pan, 8 – 10 minuten.
• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 – 8 minuten. • Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, de helft van de bladpeterselie en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.
• Breng de yoghurt op smaak met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, 1/2 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout. • Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op. • Garneer met de yoghurt, de citroenparten, de overige bladpeterselie en de rest van het paprikapoeder.