Kipshoarma met tabouleh
Kipshoarma met tabouleh

Kipshoarma met tabouleh

Met bulgur, tomaat, bladpeterselie en citroen

Shoarma doet misschien aan fastfood denken en dat is het in zekere zin ook, want dit gerecht staat vliegensvlug op tafel. Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken, die bestaat uit bulgur, tomaten en peterselie, met een dressing van olijfolie en citroen - lekker fris naast het gekruide vlees.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Pruimtomaat

½ unit

Knoflookteen

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Selderij)

½ unit

Citroen

200 g

Sperziebonen

85 g

Bulgur

(Contains Gluten May be present Soja)

100 g

Kipshoarma

50 g

Volle yoghurt

(Contains Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Paprikapoeder

Not included in your delivery

150 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3347 kJ
Calories800 kcal
Fat35 g
Saturated Fat7.4 g
Carbohydrate73 g
Sugar6.9 g
Dietary Fiber20 g
Protein37 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Peeler
Casserole
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon. • Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in drie gelijke stukken. • Hak de bladpeterselie grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten.

Bulgur koken
2

• Verhit de helft van de zonnebloemolie in een grote steelpan of hapjespan. • Voeg de knoflook en de sperziebonen toe en bak 3 – 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, met de deksel op de pan, 8 – 10 minuten.

Kipshoarma bakken
3

• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 – 8 minuten. • Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, de helft van de bladpeterselie en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Breng de yoghurt op smaak met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, 1/2 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout. • Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op. • Garneer met de yoghurt, de citroenparten, de overige bladpeterselie en de rest van het paprikapoeder.