Kipspiezen met geurige kokosrijst
Kipspiezen met geurige kokosrijst

Kipspiezen met geurige kokosrijst

Met satéstokjes van citroengras en zelfgemaakte seroendeng

Seroendeng is een Indonesisch strooisel van kokos, pinda's en specerijen, zoals garam masala en koriander. Het wordt vaak over de rijst gestrooid om het lekker op smaak te brengen. De kipspiezen krijgen veel smaak door de sereh, oftewel citroengras - zodra je het kneust en ruikt, snap je waar die naam vandaan komt.

Tags:
Eat Me First
Allergens:
Peanuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

milliliters

Coconut milk

75 g

Basmati rice

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Yellow carrot

1 piece

Lime

1 piece

Fresh lemongrass

110 g

Chicken mince with Indonesian spices

10 g

Unsalted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

20 g

Desiccated coconut

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

0.16 sachet(s)

Garam Masala

5 g

Fresh coriander & mint

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories294 kcal
Energy (kJ)1228 kJ
Fat19.9 g
Saturated Fat7.9 g
Carbohydrate18.6 g
Sugar14.2 g
Dietary Fiber7.1 g
Protein6.5 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Peeler
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Kokosrijst maken
1

Kook de kokosmelk en 175 ml water per persoon met 0.25 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. 

Tip: Zie kcaltip in funfacts!

Zoetzuur maken
2

Schaaf ondertussen met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en gele wortel in de lengte in linten. Pers het sap uit de helft van de limoen en snijd de overige limoen in parten. Meng in een kom per persoon 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl limoensap en 1/2 tl suiker en roer goed door, tot de suiker opgelost is. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

Spiezen maken
3

Halveer het citroengras in de lengte. Verdeel het kipgehakt in 2 delen per persoon en kneed het gehakt om de bovenste helft van de citroengrasstengel, als een saté. 

Kipspiezen bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipspiezen in 6 - 8 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, dek af en laat 5 - 6 bakken of tot de kip gaar is.

Seroendeng maken
5

Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Voeg de pinda's, de kokosrasp en de garam masala toe en bak 5 – 6 minuten, of totdat de kokosrasp goudbruin is. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de koriander fijn en houd apart. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een kom de munt met 1 tl limoensap per persoon, de yoghurt, peper en zout.

Serveren
6

Serveer de kipspiezen met de kokosrijst en de zoetzure linten. Garneer met de seroendeng, koriander, de frisse yoghurt en limoenpartjes.