Kipworst met gestoofde rode kool en appel
Kipworst met gestoofde rode kool en appel

Kipworst met gestoofde rode kool en appel

met aardappelpuree

Voor dit recept keken we aandachtig in de potten en pannen van onze grootmoeder. Die fleurde de rode kool en appel in deze Vlaamse klassieker altijd op met een vleugje nootmuskaat en kaneel. Serveer met kippenworst en verwarmende pureepatatjes ernaast. Smakelijk!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Ui

1 unit

Appel

1 unit

Nootmuskaat

150 g

Rodekool, gesneden

¼ teaspoon

Gemalen kaneel

300 g

Kruimige aardappelen

1 unit

Kipsaucijs

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Witte balsamicoazijn

1 teaspoon

Bruine suiker

1 teaspoon

Mosterd

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3194 kJ
Calories764 kcal
Fat22 g
Saturated Fat10.7 g
Carbohydrate102 g
Sugar38.3 g
Dietary Fiber17 g
Protein29 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Casserole with Lid
Pan with Lid

Cooking Steps

Snijden
1

Snijd de ui in ringen. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Rasp met een fijne rasp een mespuntje van de nootmuskaat per persoon.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 – 3 minuten. Voeg daarna in delen de rode kool toe. Voeg dan de stukjes appel en 1 el witte balsamicoazijn per persoon toe en bak, afgedekt, 4 – 5 minuten op laag vuur.

Rode kool stoven
3

Voeg per persoon 120 ml water, 1 tl bruine suiker, 1/4 tl kaneel en een mespuntje nootmuskaat toe. Roer goed door en kook het geheel, afgedekt, 40 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Het kookvocht moet na afloop bijna helemaal ingekookt zijn. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe wanneer het te droog wordt.

Aardappelen koken
4

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer er 1 tl mosterd per persoon door en breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.

Kipworst bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 – 12 minuten op gemiddeld vuur. Keer de worst regelmatig om.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de rode kool ernaast. Leg de kipworst op de puree.