Kipworst met wortelpuree
Kipworst met wortelpuree

Kipworst met wortelpuree

met geroosterde spruiten en zelfgemaakte jus

Je brengt de broccoli op smaak met gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Sesame
Celery
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken sausage

2 piece

Carrot

200 g

Potatoes

½ piece

Red onion

1 pinch

Nutmeg

¼ sachet(s)

Gomashio-herb mix

(Contains Sesame, Celery)

10 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

100 g

Brussels sprouts

Not included in your delivery

5 milliliters

[Plant-based] milk

¾ tablespoon

Mustard

1 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

¾ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories712 kcal
Energy (kJ)2980 kJ
Fat33.1 g
Saturated Fat12.3 g
Carbohydrate68.6 g
Sugar23.6 g
Dietary Fiber13.3 g
Protein28.4 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Fryingpan with lid
Potato Masher

Cooking Steps

Spruiten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de spruiten. Meng op een bakplaat met bakpapier de spruiten met per persoon: 1 tl honing, 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/4 el olijfolie, peper en zout. Rooster de spruiten 15 - 20 minuten in de oven. 

Weetje: Spruitjes zijn rijk aan calcium voor sterkte botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.

Koken
2

Was of schil de aardappelen en wortels en snijd beide in grove stukken. Zet de aardappel en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Kipworst bakken
3

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg vervolgens de halve uienringen toe en dek de pan af. Bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de worst gaar is. Keer regelmatig om.

Jus maken
4

Voeg per persoon: 1/2 el ketjap, 1/2 el mosterd, 1 el roomboter en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan met de worst. Roer goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken tot serveren.

Puree maken
5

Stamp met een aardappelstamper de aardappel en wortel tot een grove puree. Voeg 1/4 el mosterd per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met 1 mespuntje nootmuskaat per persoon, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappel-wortelpuree over de borden. Schep de geroosterde spruiten ernaast en besprenkel met de gomasio-tuinkruiden. Serveer de worst ernaast. Verdeel de jus over de worst en puree.