Je brengt de broccoli op smaak met gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Chicken sausage
2 piece
Carrot
200 g
Potatoes
½ piece
Red onion
1 pinch
Nutmeg
¼ sachet(s)
Gomashio-herb mix
(Contains Sesame, Celery)
10 milliliters
Ketjap manis
(Contains Soy, Wheat)
100 g
Brussels sprouts
5 milliliters
[Plant-based] milk
¾ tablespoon
Mustard
1 tablespoon
[Plant-based] butter
¼ piece
Low sodium chicken stock cube
¾ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Balsamic vinegar
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de spruiten. Meng op een bakplaat met bakpapier de spruiten met per persoon: 1 tl honing, 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/4 el olijfolie, peper en zout. Rooster de spruiten 15 - 20 minuten in de oven.
Weetje: Spruitjes zijn rijk aan calcium voor sterkte botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.
Was of schil de aardappelen en wortels en snijd beide in grove stukken. Zet de aardappel en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Voeg vervolgens de halve uienringen toe en dek de pan af. Bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de worst gaar is. Keer regelmatig om.
Voeg per persoon: 1/2 el ketjap, 1/2 el mosterd, 1 el roomboter en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan met de worst. Roer goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken tot serveren.
Stamp met een aardappelstamper de aardappel en wortel tot een grove puree. Voeg 1/4 el mosterd per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met 1 mespuntje nootmuskaat per persoon, peper en zout.
Verdeel de aardappel-wortelpuree over de borden. Schep de geroosterde spruiten ernaast en besprenkel met de gomasio-tuinkruiden. Serveer de worst ernaast. Verdeel de jus over de worst en puree.