Kipworstjes met parelcouscous
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden

De kipworstjes zijn gemaakt van lokale scharrelkippen en ze zijn gekruid met paprika, oregano en tijm. Ze bevatten speciaal voor ons minder zout!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

½ piece

Garlic

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

60 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

2 piece

Chicken sausage

40 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

¼ teaspoon

Sumac

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

¾ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

200 milliliters

Water

Nutrition Values

Energy (kJ)2475 kJ
Calories592 kcal
Fat24.1 g
Saturated Fat4.9 g
Carbohydrate56.8 g
Sugar12.6 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein30.2 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole with Lid
Fryingpan with lid
Bowl

Cooking Steps

Parelcouscous koken
1
  • Breng per persoon: 200 ml water en 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan (zie Tip). 
  • Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat 12 - 14 minuten koken. Giet daarna af indien nodig.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in smalle reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander grof.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, de ui en de Midden-Oosterse kruiden toe en fruit 1 - 2 minuten.
  • Voeg vervolgens de aubergine toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten.
  • Voeg als laatste de paprika toe en bak, afgedekt, nog 4 minuten.
  • Bak tenslotte het geheel 1 minuut zonder deksel.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Kipworstjes bakken
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel.
  • Bak de worstjes in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Dek de pan vervolgens af en bak nog 3 - 4 minuten, of tot de worstjes gaar zijn.
Serveren
4
  • Meng in een kom de labne met 1/4 tl sumak per persoon.
  • Meng vervolgens de groenten, inclusief de kruidenolie waar de groenten in gebakken zijn, door de parelcouscous zodat de smaken goed intrekken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de parelcouscous met de gestoofde groenten en de gekruide kipworstjes.
  • Voeg naar smaak de gekruide labne en de verse koriander toe (zie Tip).

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.