Labne is een verse kaas gemaakt van uitgelekte laban - een soort gefermenteerde melk (zoals karnemelk) die ook als koude drank wordt geserveerd.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Eggplant
½ piece
Onion
½ piece
Bell pepper
½ piece
Garlic
5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
60 g
Giant couscous
(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
2 piece
Chicken sausage
40 g
Labneh
(Contains Egg, Milk)
¼ teaspoon
Sumac
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
¾ tablespoon
Olive oil
200 milliliters
Water
to taste
Salt and pepper
Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in smalle reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander grof.
Breng per persoon: 200 ml water en 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan. Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat 12 - 14 minuten koken. Giet daarna af indien nodig.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de ui en de Midden-Oosterse kruiden toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten. Voeg als laatste de paprika toe en bak, afgedekt, nog 4 minuten. Bak tenslotte het geheel 1 minuut zonder deksel.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de worstjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek de pan vervolgens af en bak nog 3 - 4 minuten, of tot de worstjes gaar zijn.
Meng in een kom de labne met 1/4 tl sumak per persoon. Meng vervolgens de groenten, inclusief de kruidenolie waar de groenten in gebakken zijn, door de parelcouscous zodat de smaken goed intrekken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de parelcouscous met de gestoofde groenten en de gekruide kipworstjes. Voeg naar smaak de gekruide labne en de verse koriander toe (zie Tip).
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.