Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
150 g
Sweet potato
½ piece
Leek
½ sachet(s)
Vadouvan
(Contains Mustard)
2 piece
Chicken sausage
1 piece
Red onion
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
2 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Was of schil de aardappelen en zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Zet beide soorten aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.
Weetje: Wist je dat 100 gram prei meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten op middelmatig vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Schenk vervolgens 1 el water per persoon in de pan en meng tot een jus. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de vadouvan 1 minuut, of tot deze begint te geuren. Voeg de prei toe en bak 4 - 5 minuten.
Stamp beide soorten aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1 el roomboter per persoon en een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Roer de gebakken prei door de stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden. Verkruimel de witte kaas over de stamppot. Leg de kipworstjes erop en giet de uienjus erover.