Klassieke aardappelsalade met verse dille
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassieke aardappelsalade met verse dille

Klassieke aardappelsalade met verse dille

om te delen | met ei, bosui en radijs

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten. Never change a winning team! Ga voor deze klassieke aardappelsalade, het perfecte bijgerecht voor bij de BBQ!

Labels:
Recept
BBQ-proof
Allergenen :
Eieren
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 gram

Aardappelen

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

1 bosje(s)

Bosui

1 bosje(s)

Radijs

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

2 naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2318 kJ
Energie (kcal)554 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten61.3 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels12.3 g
Eiwitten27.2 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Steelpan
Grote pan
Grote kom

Instructies

1
  • Was de aardappelen.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 20 - 25 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan. Kook de eieren 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren.
2
  • Snijd de bleekselderij en bosui in fijne ringen.
  • Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in kwarten.
  • Snijd de dille fijn.
  • Snijd de eieren en aardappelen in kleine stukken (zie Tip).

Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze de mayonaise.

3
  • Meng in een grote kom de yoghurt, mayonaise, mosterd en de helft van de dille en de helft van het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de aardappelen, bleekselderij, bosui, radijs en eieren toe en meng met de dressing.
4
  • Garneer de aardappelsalade met de overige dille en het overige paprikapoeder (zie Tip).

Tip: Je kunt de aardappelsalade maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast.