Klassieke aardappelsalade met verse dille
Klassieke aardappelsalade met verse dille

Klassieke aardappelsalade met verse dille

om te delen | met ei, bosui en radijs

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten. Never change a winning team! Ga voor deze klassieke aardappelsalade, het perfecte bijgerecht voor bij de BBQ!

Tags:
Recipe
Allergens:
Egg
Celery
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

500 g

Potatoes

4 piece

Egg

(Contains Egg)

5 stalk

Celery

(Contains Celery)

1 bunch

Scallions

1 bunch

Radish

5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

150 g

Greek yogurt

(Contains Milk)

1.5 teaspoon

Ground paprika

Not included in your delivery

2 to taste

[Plant-based] mayonnaise

1 tablespoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2318 kJ
Calories554 kcal
Fat21 g
Saturated Fat8.3 g
Carbohydrate61.3 g
Sugar10.4 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein27.2 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Saucepan
Large Pan
Large Bowl

Cooking Steps

1
  • Was de aardappelen.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 20 - 25 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan. Kook de eieren 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren.
2
  • Snijd de bleekselderij en bosui in fijne ringen.
  • Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in kwarten.
  • Snijd de dille fijn.
  • Snijd de eieren en aardappelen in kleine stukken (zie Tip).

Tip: Laat de krieltjes helemaal afkoelen, anders absorberen ze de mayonaise.

3
  • Meng in een grote kom de yoghurt, mayonaise, mosterd en de helft van de dille en de helft van het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de aardappelen, bleekselderij, bosui, radijs en eieren toe en meng met de dressing.
4
  • Garneer de aardappelsalade met de overige dille en het overige paprikapoeder (zie Tip).

Tip: Je kunt de aardappelsalade maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast.