Mafaldine met doradefilet, zeekraal en kappertjes
Mafaldine met doradefilet, zeekraal en kappertjes

Mafaldine met doradefilet, zeekraal en kappertjes

met broccoli en citroen

Speciaal ingrediënt in je box! De zeekraal is een zilte groente die groeit langs kustgebieden. Het heeft een knapperige textuur en een zoute, licht pittige smaak die doet denken aan de zee.

Tags:
High Protein
Allergens:
Fish
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

½ piece

Garlic

100 g

Broccoli

25 g

Samphire

1 piece

Bream fillet with skin

(Contains Fish)

10 g

Capers

90 g

Mafaldine

(Contains Wheat May be present Egg, Soy)

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3019 kJ
Calories722 kcal
Fat26.9 g
Saturated Fat7.6 g
Carbohydrate78.6 g
Sugar3 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein36.8 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Pasta koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de mafaldine. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de mafaldine, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water (zie Tip).

Tip: Besprenkel de mafaldine met wat olijfolie om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.

Ui en knoflook fruiten
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3 minuten. Snijd ondertussen de citroen in partjes.

Broccoli bakken
3

Voeg de broccoli toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 7 minuten. Haal het deksel van de pan, voeg de zeekraal toe en bak 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Doradefilet bakken
4

Dep ondertussen de doradefilet droog met keukenpapier en wrijf de huid in met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kappertjes samen met de doradefilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur als dit te hard gaat. Draai voorzichtig om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.

Mengen
5

Voeg ondertussen de mafaldine toe aan de hapjespan met groenten en roer door tot alles warm is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de mafaldine over de borden. Leg de doradefilet erbovenop en garneer met de kappertjes. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de citroenpartjes.