Speciaal ingrediënt in je box! De zeekraal is een zilte groente die groeit langs kustgebieden. Het heeft een knapperige textuur en een zoute, licht pittige smaak die doet denken aan de zee.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Onion
½ piece
Garlic
100 g
Broccoli
25 g
Samphire
1 piece
Bream fillet with skin
(Contains Fish)
10 g
Capers
90 g
Mafaldine
(Contains Wheat May be present Egg, Soy)
¼ piece
Lemon
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de mafaldine. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de mafaldine, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water (zie Tip).
Tip: Besprenkel de mafaldine met wat olijfolie om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3 minuten. Snijd ondertussen de citroen in partjes.
Voeg de broccoli toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 7 minuten. Haal het deksel van de pan, voeg de zeekraal toe en bak 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de doradefilet droog met keukenpapier en wrijf de huid in met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kappertjes samen met de doradefilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur als dit te hard gaat. Draai voorzichtig om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.
Voeg ondertussen de mafaldine toe aan de hapjespan met groenten en roer door tot alles warm is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de mafaldine over de borden. Leg de doradefilet erbovenop en garneer met de kappertjes. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de citroenpartjes.