De filet mignon maakt mensen altijd blij, vooral als je het serveert met chimichurri. Deze Argentijnse smaakmaker zit boordevol verse kruiden, knoflook en een groene peper om alles op te peppen. Een gerecht dat je avond op smaak zal brengen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Potatoes
125 g
Mushrooms
65 g
Red cherry tomatoes
1 piece
Garlic
¼ piece
Green chili pepper
¼ piece
Onion
10 g
Fresh flat leaf parsley, coriander & oregano
1 piece
Filet mignon
20 g
Arugula
1 tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Haal de filet mignon uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes 20 – 23 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Schep regelmatig om.
Tip: Voor het beste resultaat haal je de filet mignon al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Halveer de rode cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Snijd de ui, de groene peper, de verse bladpeterselie, koriander en oregano zeer fijn (zie Tip). Voeg toe aan een kleine kom en meng met de olijfolie, de helft van de zwarte balsamicoazijn, de helft van de knoflook, peper en zout.
Tip: Heb je een keukenmachine? Maak de chimichurri dan hierin!
Dep de filet mignon droog met keukenpapier. Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur, laat de roomboter goed heet worden en bak de filet mignon 1 – 3 minuten per kant (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Voeg de champignons en de overige knoflook toe aan dezelfde pan. Breng op smaak met peper en zout en bak 4 – 5 minuten. Blus daarna af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
Tip: Wil je een extra smaakvolle filet mignon? Voeg tijdens het bakken een klontje roomboter toe en blijf de filet mignon continu bedruipen met het bakvet - zo blijven de sappen in het vlees. Deze kooktechniek wordt ook wel 'aroseren' genoemd.
Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola en de rode cherrytomaten toe en meng goed. Snijd de filet mignon in plakken.
Verdeel de filet mignon over de borden. Verdeel ook de champignons, de salade en de aardappelen over de borden. Garneer de filet mignon met 1 1/2 el chimichurri per persoon en serveer met mayonaise. Verdeel de overige chimichurri over de champignons.