Klassieke filet mignon met chimichurri
Klassieke filet mignon met chimichurri

Klassieke filet mignon met chimichurri

met aardappelpartjes, champignons en salade

De filet mignon maakt mensen altijd blij, vooral als je het serveert met chimichurri. Deze Argentijnse smaakmaker zit boordevol verse kruiden, knoflook en een groene peper om alles op te peppen. Een gerecht dat je avond op smaak zal brengen!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

125 g

Mushrooms

65 g

Red cherry tomatoes

1 piece

Garlic

¼ piece

Green chili pepper

¼ piece

Onion

10 g

Fresh flat leaf parsley, coriander & oregano

1 piece

Filet mignon

20 g

Arugula

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories802 kcal
Energy (kJ)3354 kJ
Fat49 g
Saturated Fat13.1 g
Carbohydrate50 g
Sugar4.3 g
Dietary Fiber12.1 g
Protein38.8 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Paper Towel
Small Bowl
Aluminum Foil
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Haal de filet mignon uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes 20 – 23 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Schep regelmatig om.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de filet mignon al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.

Snijden
2

Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Halveer de rode cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn.

Chimichurri maken
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Snijd de ui, de groene peper, de verse bladpeterselie, koriander en oregano zeer fijn (zie Tip). Voeg toe aan een kleine kom en meng met de olijfolie, de helft van de zwarte balsamicoazijn, de helft van de knoflook, peper en zout.

Tip: Heb je een keukenmachine? Maak de chimichurri dan hierin!

Filet mignon bakken
4

Dep de filet mignon droog met keukenpapier. Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur, laat de roomboter goed heet worden en bak de filet mignon 1 – 3 minuten per kant (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Voeg de champignons en de overige knoflook toe aan dezelfde pan. Breng op smaak met peper en zout en bak 4 – 5 minuten. Blus daarna af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Tip: Wil je een extra smaakvolle filet mignon? Voeg tijdens het bakken een klontje roomboter toe en blijf de filet mignon continu bedruipen met het bakvet - zo blijven de sappen in het vlees. Deze kooktechniek wordt ook wel 'aroseren' genoemd.

Salade maken en snijden
5

Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola en de rode cherrytomaten toe en meng goed. Snijd de filet mignon in plakken.

Serveren
6

Verdeel de filet mignon over de borden. Verdeel ook de champignons, de salade en de aardappelen over de borden. Garneer de filet mignon met 1 1/2 el chimichurri per persoon en serveer met mayonaise. Verdeel de overige chimichurri over de champignons.