Klassieke Indiase curry met linzen
Klassieke Indiase curry met linzen

Klassieke Indiase curry met linzen

Curry is een Aziatisch gerecht met veel variaties. De belangrijkste ingrediënten zijn een combinatie van kruiden en rode peper. In India wordt curry al duizenden jaren gemaakt, maar is pas sinds enkele decennia ook populair in de Westerse keuken. Wij begrijpen wel waar die populariteit vandaan komt!

Allergens:
Celery
Mustard
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

50 milliliters

Kokosmelk

40 g

Groene linzen

½ teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

250 g

Zoete aardappel

½ unit

Paksoi

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

4 sprig

Verse koriander

(May be present Celery)

25 milliliters

Naturel yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories575 kcal
Energy (kJ)2406 kJ
Fat17 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate82 g
Sugar0 g
Dietary Fiber21 g
Protein19 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid

Cooking Steps

1

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Roer de kokosmelk los.

Roerbak de linzen
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de knoflook, rode peper, linzen en currykruiden 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de kokosmelk en 150 ml water per persoon toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 30 minuten koken op laag vuur.

Voeg de bataat toe
3

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de bataat na 10 minuten toe aan de wok of hapjespan en laat nog 15 minuten koken.

Voeg het witte deel van de paksoi toe
4

Snijd ondertussen de paksoi klein en bewaar de groene bladeren apart van het witte deel. Voeg het witte deel van de paksoi in de laatste 5 minuten toe aan de wok en bak op middelhoog vuur mee.

5

Voeg vervolgens vlak voor het opdienen de groene bladeren van de paksoi en de sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut. Breng de curry op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water of kokosmelk toe als de curry te droog wordt

Garneer het gerecht met koriander en yoghurt
6

Snijd de koriander grof. Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de verse koriander en de yoghurt.