Klassieke Indiase curry met yoghurt
Klassieke Indiase curry met yoghurt

Klassieke Indiase curry met yoghurt

Met linzen, bataat en paksoi

Curry is een gerecht dat vele variaties kent in heel India. Typerend voor curry’s zijn de uitgesproken smaken van de specerijen en kruiden. Je kunt het natuurlijk met rijst serveren, maar in deze klassieke curry met kokosmelk zorgen de bataat en groene linzen voor de nodige vulling.

Allergens:
Celery
Mustard
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

50 milliliters

Kokosmelk

40 g

Groene linzen

2 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

1 teaspoon

Gemalen kurkuma

250 g

Zoete aardappel

½ unit

Paksoi

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

4 bunch

Verse koriander

(May be present Celery)

50 milliliters

Magere yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

5 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2389 kJ
Calories571 kcal
Fat17 g
Saturated Fat9.1 g
Carbohydrate82 g
Sugar18.3 g
Dietary Fiber15 g
Protein17 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok with Lid

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Roer de kokosmelk door of schud het pakje tot eventuele klontjes opgelost zijn.

Smaakmakers bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de knoflook, rode peper, groene linzen, kerriepoeder en kurkuma 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk en 150 ml water per persoon toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 – 30 minuten koken op laag vuur.

Bataat bereiden
3

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg de bataat na 10 minuten toe aan de wok of hapjespan.

Paksoi bereiden
4

Snijd ondertussen de paksoi klein en bewaar de groene bladeren apart van het witte deel. Voeg het witte deel van de paksoi in de laatste 5 minuten toe aan de wok of hapjespan.

Op smaak brengen
5

Voeg vlak voor het opdienen de groene bladeren van de paksoi en de sojasaus toe en roer nog 1 minuut. Breng de curry op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe wanneer de curry te droog wordt.

Serveren
6

Snijd de koriander grof. Verdeel de curry over de borden en garneer met de verse koriander en de magere yoghurt.