Pastinaak is een geliefde wintergroente. Wist je dat hij zoeter wordt bij vorst?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
100 g
Parsnip
150 g
Potatoes
5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Celery)
10 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
5 g
Shaved almonds
(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
75 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
1 piece
Cod fillet
(Contains Fish)
125 g
Chestnut mushrooms
¼ piece
Lemon
1 pinch
Nutmeg
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Schil de pastinaak en de aardappelen. Snijd beide in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de panko, het amandelschaafsel, de helft van de bladpeterselie en per persoon: 1/2 tl citroensap en 1 mespuntje citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de aardappel- en pastinaakblokjes en 25 ml kookroom per persoon toe. Bewaar de overige room voor de saus. Kook 8 minuten en giet daarna af.
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Wrijf de ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de kabeljauw erin en bedek ruim met het panko-amandelmengsel. Druk stevig aan en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon. Bak de kabeljauw 10 - 15 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de helft van de ui 2 minuten. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Voeg de champignons en overige peterselie toe en bak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de overige ui 2 minuten. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon. Voeg de aardappel- en pastinaakblokjes en de overige kookroom toe en kook 3 minuten zachtjes. Breng goed op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
Schenk de roomsaus met pastinaak en aardappel in diepe borden. Verdeel de champignons erover en leg de kabeljauw erbovenop. Garneer met het overgebleven geroosterde panko-amandelmengsel uit de ovenschaal en eventueel met de overige citroenrasp.