Kabeljauw met amandelkorst en pastinaak in roomsaus
Kabeljauw met amandelkorst en pastinaak in roomsaus

Kabeljauw met amandelkorst en pastinaak in roomsaus

met champignons en bladpeterselie

Pastinaken zijn eigenlijk een van de oudste groenten die we kennen. Ze werden al in de oudheid gekweekt en werden vaak gebruikt als zoetstof voor gerechten.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Tarwe
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Vis

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

100 g

Parsnip

150 g

Potatoes

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Selderij)

10 g

Panko breadcrumbs

(Contains Tarwe)

5 g

Shaved almonds

(Contains Amandelnoten May be present Pinda's, Noten, Sesamzaad)

75 g

Cooking cream

(Contains Melk (inclusief lactose))

1 piece

Cod fillet

(Contains Vis)

125 g

Chestnut mushrooms

¼ piece

Lemon

1 pinch

Nutmeg

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3196 kJ
Calories764 kcal
Fat41.5 g
Saturated Fat17.7 g
Carbohydrate57.5 g
Sugar9.8 g
Dietary Fiber14 g
Protein35.4 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan with Lid
Oven Dish
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Schil de pastinaak en de aardappelen. Snijd beide in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de panko, het amandelschaafsel, de helft van de bladpeterselie en per persoon: 1/2 tl citroensap en 1 mespuntje citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout.

Koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de aardappel- en pastinaakblokjes en 25 ml kookroom per persoon toe. Bewaar de overige room voor de saus. Kook 8 minuten en giet daarna af.

Kabeljauw bakken
3

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Wrijf de ovenschaal in met 1/4 el olijfolie per persoon. Leg de kabeljauw erin en bedek ruim met het panko-amandelmengsel. Druk stevig aan en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon. Bak de kabeljauw 10 - 15 minuten in de oven.

Champignons bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de helft van de ui 2 minuten. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Voeg de champignons en overige peterselie toe en bak 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de overige ui 2 minuten. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon. Voeg de aardappel- en pastinaakblokjes en de overige kookroom toe en kook 3 minuten zachtjes. Breng goed op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

Serveren
6

Schenk de roomsaus met pastinaak en aardappelen in diepe borden. Verdeel de champignons erover en leg de kabeljauw erbovenop. Garneer met het overgebleven geroosterde panko-amandelmengsel uit de ovenschaal en eventueel met de overige citroenrasp.