Paella komt uit de Spaanse streek Valencia. Wist je dat de naam van dit mediterrane gerecht koekenpan betekent in het Valenciaanse dialect?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Bell pepper
0.99 teaspoon
Ground turmeric
0.99 teaspoon
Smoked paprika
½
Tomato paste
75 g
Risotto rice
½ piece
Lemon
1 piece
Tomato
60 g
Shrimp
50 g
Chicken thigh strips with garlic & herbs
2 slice
Bacon
25 g
Fresh peas
¼ piece
Carrot
½ piece
Onion
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
250 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 teaspoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in repen. Snijd de tomaat in partjes en meng in een kom met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de helft van de olijfolie in een grote hapjespan of wok met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui, wortel en per persoon: 1 tl gemalen kurkuma en 1 tl gerookt paprikapoeder toe. Fruit 3 minuten. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg vervolgens de risottorijst en 200 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook. De overige bouillon gebruik je later. Laat de rijst, afgedekt, 20 - 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
Snijd de citroen in partjes. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kippendijreepjes, chorizo, garnalen en doperwten 3 minuten.
Tip: De garnalen en de kippendij hoeven nog niet helemaal gaar te zijn - ze garen later nog verder in de paella.
Haal het deksel van de hapjespan of wok met rijst en voeg de overige bouillon, garnalen, kippendijreepjes, chorizo (inclusief bakvet) en doperwten toe. Roer door elkaar en verwarm het geheel opnieuw. Kook zachtjes nog 3 minuten, of tot de kip en de garnalen helemaal gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de paella over de borden en knijp er 1 citroenpartje per persoon boven uit. Serveer met de overige citroen en de tomatensalade.