Klassieke paella met garnalen en kippendij
Klassieke paella met garnalen en kippendij

Klassieke paella met garnalen en kippendij

met chorizo, verse doperwten en tomatensalade

Paella komt uit de Spaanse streek Valencia. Wist je dat de naam van dit mediterrane gerecht koekenpan betekent in het Valenciaanse dialect?

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Bell pepper

0.99 teaspoon

Ground turmeric

0.99 teaspoon

Smoked paprika

½

Tomato paste

75 g

Risotto rice

½ piece

Lemon

1 piece

Tomato

60 g

Shrimp

50 g

Chicken thigh strips with garlic & herbs

2 slice

Bacon

25 g

Fresh peas

¼ piece

Carrot

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories788 kcal
Energy (kJ)3295 kJ
Fat34 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate82 g
Sugar15 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein34 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Casserole
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in repen. Snijd de tomaat in partjes en meng in een kom met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een grote hapjespan of wok met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui, wortel en per persoon: 1 tl gemalen kurkuma en 1 tl gerookt paprikapoeder toe. Fruit 3 minuten. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.

Rijst koken
3

Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg vervolgens de risottorijst en 200 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook. De overige bouillon gebruik je later. Laat de rijst, afgedekt, 20 - 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.

Bakken
4

Snijd de citroen in partjes. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kippendijreepjes, chorizo, garnalen en doperwten 3 minuten.

Tip: De garnalen en de kippendij hoeven nog niet helemaal gaar te zijn - ze garen later nog verder in de paella.

Mengen
5

Haal het deksel van de hapjespan of wok met rijst en voeg de overige bouillon, garnalen, kippendijreepjes, chorizo (inclusief bakvet) en doperwten toe. Roer door elkaar en verwarm het geheel opnieuw. Kook zachtjes nog 3 minuten, of tot de kip en de garnalen helemaal gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de paella over de borden en knijp er 1 citroenpartje per persoon boven uit. Serveer met de overige citroen en de tomatensalade.