Klassieke paella met garnalen en kippendij
Klassieke paella met garnalen en kippendij

Klassieke paella met garnalen en kippendij

met chorizo, sperziebonen en tomatensalade

Paella komt uit de Spaanse streek Valencia. Wist je dat de naam van dit mediterrane gerecht koekenpan betekent in het Valenciaanse dialect?

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Bell pepper

1 teaspoon

Ground turmeric

1 teaspoon

Smoked paprika

½

Tomato paste

75 g

Risotto rice

½ piece

Lemon

1 piece

Tomato

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

25 g

Diced chorizo

¼ piece

Carrot

½ piece

Onion

50 g

Chicken thigh strips with Mediterranean herbs

40 g

Green beans

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3176 kJ
Calories759 kcal
Fat32 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate80.5 g
Sugar14.1 g
Dietary Fiber9.8 g
Protein34 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Large wok or sautépan with lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de paprika in repen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Snijd de tomaat in partjes en meng in een kom met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een grote wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, wortel en per persoon: 1 tl gemalen kurkuma en 1 tl gerookt paprikapoeder toe. Fruit 3 minuten. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.

Rijst koken
3

Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg vervolgens de risottorijst en 200 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook. De overige bouillon gebruik je later. Laat de rijst, afgedekt, 20 - 25 minuten zachtjes koken. Kook de laatste 8 minuten de sperziebonen mee met de rijst. Roer regelmatig door.

Bakken
4

Snijd de citroen in partjes. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kippendijreepjes, chorizo en garnalen 3 minuten (zie Tip). 

Tip: De garnalen en de kippendij hoeven nog niet helemaal gaar te zijn - ze garen later nog verder in de paella.

Mengen
5

Haal het deksel van de grote hapjespan of wok met deksel met rijst en voeg de overige bouillon, garnalen, kippendijreepjes en chorizo, inclusief bakvet, toe. Roer goed door en verwarm het geheel opnieuw. Kook zachtjes nog 3 minuten, of tot de kip en de garnalen helemaal gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de paella over de borden en knijp er 1 citroenpartje per persoon boven uit. Serveer met de overige citroen en de tomatensalade.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.