Paella komt uit de Spaanse streek Valencia. Wist je dat de naam van dit mediterrane gerecht koekenpan betekent in het Valenciaanse dialect?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
¼ piece
Carrot
½ piece
Bell pepper
40 g
Green beans
1 piece
Tomato
1 teaspoon
Ground turmeric
1 teaspoon
Smoked paprika
½
Tomato paste
75 g
Risotto rice
½ piece
Lemon
80 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
50 g
Chicken thigh strips with Mediterranean herbs
25 g
Diced chorizo
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Balsamic vinegar
250 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de paprika in repen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Snijd de tomaat in partjes. Meng in een kom de tomaat met de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de helft van de olijfolie in een grote wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, wortel en per persoon: 1 tl gemalen kurkuma en 1 tl gerookt paprikapoeder toe en bak 3 minuten. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg vervolgens de risottorijst en 200 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook. De overige bouillon gebruik je later. Laat de rijst, afgedekt, 20 - 25 minuten zachtjes koken. Kook de laatste 8 minuten de sperziebonen mee met de rijst. Roer regelmatig door.
Snijd de citroen in partjes. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kippendijreepjes, chorizo en garnalen 3 minuten (zie Tip).
Tip: De garnalen en de kippendij hoeven nog niet helemaal gaar te zijn - ze garen later nog verder in de paella.
Haal het deksel van de pan met rijst en voeg de overige bouillon en de kippendijreepjes, chorizo en garnalen, inclusief bakvet, toe. Roer goed door en verwarm het geheel opnieuw. Kook zachtjes nog 3 minuten, of tot de kip en de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de paella over de borden en knijp er 1 citroenpartje per persoon boven uit. Serveer met de overige citroenpartjes en de tomatensalade.
Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.