Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meesteandere groenten?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
2 piece
Mini hamburger bun
(Contains Lupine, Milk, Sesame, Wheat May be present Egg, Gluten, Tree nuts, Soy)
2 piece
Mini beef-pork burger
(Contains Egg, Wheat May be present Soy, Mustard, Celery)
1 piece
Onion
25 g
Blue cheese cubes
(Contains Milk)
20 g
Arugula
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Sugar
1.5 teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van 1/2 - 1 cm breed. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 – 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de uienringen met een snuf zout in de droge koekenpan. Voeg, zodra de uien donkerder beginnen te worden, 1/4 el roomboter per persoon toe. Dit duurt ongeveer 6 – 8 minuten. Verlaag het vuur en bak de uienringen nog 3 – 4 minuten. Roer regelmatig door. Blus vervolgens af met per persoon: 1/2 tl suiker, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Bak nog 2 - 3 minuten en houd warm tot serveren.
Begin aan deze stap wanneer de frietjes nog maar 10 minuten in de oven moeten. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de burgers 4 - 6 minuten. Keer de hamburgers halverwege om, leg de blauwe-kaasblokjes op de burgers en bak afgedekt verder. Zet het vuur uit en houd de burgers afgedekt warm in de pan.
Snijd de hamburgerbollen doormidden en bak ze de laatste 2 - 3 minuten mee met de frieten in de oven.
Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en extra vierge olijfolie, peper en zout naar smaak. Meng de sla door de vinaigrette.
Verdeel de broodjes over borden en besmeer de helften eventueel met een beetje mayonaise. Verdeel de burgers met blauwe kaas over de broodjes en beleg met een beetje salade en de gekaramelliseerde ui. Serveer met de ovenfrietjes, de overige salade en mayonaise naar smaak (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hamburger zonder de frieten. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.