Kleine half-om-half hamburgers met tapenade-roomsaus
Kleine half-om-half hamburgers met tapenade-roomsaus

Kleine half-om-half hamburgers met tapenade-roomsaus

met aardappel en wortel uit de oven

Deze hamburger is gemaakt van rund- en varkensvlees. Doordat het varkensvlees van nature wat vetter is, blijft de burger lekker sappig vanbinnen!

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Beef-pork burger

75 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

½ piece

Eggplant

½ piece

Onion

20 g

Tomato tapenade

150 g

Potatoes

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Italian seasoning

1 piece

Carrot

5 g

Fresh flat leaf parsley & basil

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Flour

2 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1027 kcal
Energy (kJ)4296 kJ
Fat74.6 g
Saturated Fat19.3 g
Carbohydrate56.5 g
Sugar14.3 g
Dietary Fiber10 g
Protein27.1 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortel in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. Was de aardappelen, snijd doormidden en daarna in stukken van 1 cm dik.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

In de oven
2

Meng in een grote kom de aardappelen en wortel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.

Aubergine bakken
3

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn en bewaar apart. Snijd de aubergine in de lengte in plakken en daarna in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in de grote kom van de aardappelen en de wortel de aubergineblokjes met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 10 - 12 minuten rondom bruin.

Roomsaus maken
4

Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en tomatentapenade 3 - 4 minuten. Voeg 1 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en bak 1 minuut mee. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de kookroom en per persoon: 1/8 groentebouillonblokje en 50 ml water toe en kook nog 5 - 7 minuten op laag vuur (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan 50 ml room per persoon door een gelijke hoeveelheid melk of bouillon. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.

Burgers bakken
5

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de hamburgers 2 - 3 minuten per kant. Serveer de hamburgers op een bord en roer het overige bakvet uit de pan door de tapenadesaus.

Serveren
6

Leg de aubergineblokjes naast de burgers op het bord. Serveer de roomsaus op de burgers en garneer met de verse kruiden. Leg de wortel en aardappelen erbij en serveer met de mayonaise.