Deze hamburger is gemaakt van rund- en varkensvlees. Doordat het varkensvlees van nature wat vetter is, blijft de burger lekker sappig vanbinnen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Mini beef-pork burger
(Contains Egg, Wheat May be present Soy, Mustard, Celery)
75 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
½ piece
Bell pepper
½ piece
Onion
20 g
Tomato tapenade
(Contains Sulphites May be present Celery)
200 g
Potatoes
½ piece
Garlic
½ sachet(s)
Italian seasoning
⅔ piece
Carrot
5 g
Fresh flat leaf parsley & basil
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
0.13 piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortel in kwarten en daarna in staafjes van 5 cm lang. Was de aardappelen, snijd doormidden en daarna in stukken van 1 cm dik.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!
Meng in een grote kom de aardappel en wortel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier, maar laat wat ruimte over voor de paprika. Bak 25 - 35 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn en bewaar apart. Snijd de paprika in reepjes. Rooster de paprika de laatste 15 minuten mee in de oven met de wortel en aardappelen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de hamburgers, ui, knoflook en tomatentapenade 3 - 4 minuten.
Draai de hamburgers om en voeg 1 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en bak 2 minuten mee, of tot de burgers gaar zijn. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de kookroom en per persoon: 1/8 groentebouillonblokje en 50 ml water toe en kook nog 5 - 7 minuten op laag vuur (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan 50 ml room per persoon door een gelijke hoeveelheid melk of bouillon. De overige room is lekker in bijvoorbeeld soep.
Verdeel de wortel, aardappel en paprika over borden. Serveer de burgers met de saus ernaast en garneer met de verse kruiden. Serveer met de mayonaise.