Door de kipstukjes te paneren met kokos krijgt de kip een krokant korstje en een bijzondere smaak. Zo maak je zelf kokos-kipnuggets. Je maakt er een volwaardige maaltijd van met gewokte groenten en zilvervliesrijst.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
100 g
Kipfilethaasjes
25 g
Kokosrasp
(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)
½ unit
Ei
(Contains Egg)
85 g
Zilvervliesrijst
200 g
Oosterse groentemix
½ teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 1/2 bij 2 cm.
Kluts het ei met een vork in een diep bord en breng op smaak met peper en zout. Strooi de kokosrasp in een ander diep bord. Paneer de kipstukjes door ze eerst door het ei en daarna door de kokosrasp te halen.
Kook de zilvervliesrijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de stukjes kip in 4 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Zet het vuur middellaag en bak nog 5 – 7 minuten, of totdat ze gaar zijn. Keer regelmatig om.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en bak de ui, knoflook en het kerriepoeder 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de mix van spitskool, paksoi en gele peen toe en wok 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst, currygroenten en kokoskip over de borden.