Knapperige kokoskip met currygroenten
Knapperige kokoskip met currygroenten

Knapperige kokoskip met currygroenten

Met zilvervliesrijst

Door de kipstukjes te paneren met kokos krijgt de kip een krokant korstje en een bijzondere smaak. Zo maak je zelf kokos-kipnuggets. Je maakt er een volwaardige maaltijd van met gewokte groenten en zilvervliesrijst.

Allergens:
Egg
Milk
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

100 g

Kipfilethaasjes

25 g

Kokosrasp

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

½ unit

Ei

(Contains Egg)

85 g

Zilvervliesrijst

200 g

Oosterse groentemix

½ teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3703 kJ
Calories885 kcal
Fat45 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate76 g
Sugar12 g
Dietary Fiber12 g
Protein38 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilethaasjes in stukken van 1 1/2 bij 2 cm.

Kip paneren
2

Kluts het ei met een vork in een diep bord en breng op smaak met peper en zout. Strooi de kokosrasp in een ander diep bord. Paneer de kipstukjes door ze eerst door het ei en daarna door de kokosrasp te halen.

Rijst koken
3

Kook de zilvervliesrijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Kip bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de stukjes kip in 4 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Zet het vuur middellaag en bak nog 5 – 7 minuten, of totdat ze gaar zijn. Keer regelmatig om.

Wokken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en bak de ui, knoflook en het kerriepoeder 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de mix van spitskool, paksoi en gele peen toe en wok 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst, currygroenten en kokoskip over de borden.