Knapperige mozzarellaburger met avocadodip
Knapperige mozzarellaburger met avocadodip

Knapperige mozzarellaburger met avocadodip

met salade, aardappeltjes en paprikamayonaise

Vandaag geen verse avocado maar een avocadodip in je box! Dit (h)eerlijke product is gemaakt van geredde avocado's. Dat is pas verantwoord genieten!

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Milk
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

15 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

15 g

Panko breadcrumbs

0.99 teaspoon

Ground paprika

30 g

Arugula & lamb's lettuce

½ piece

Red onion

150 g

Diced potato

30 g

Avocado dip

1 piece

Tomato

1 piece

White bread roll

Not included in your delivery

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1.5 tablespoon

Sunflower oil

2 tablespoon

Flour

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories993 kcal
Energy (kJ)4153 kJ
Fat56 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate90 g
Sugar9 g
Dietary Fiber10.2 g
Protein28 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Sieve
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de mozzarella uit de verpakking en laat uitlekken in een vergiet of zeef. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng de ui in een kom met per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn en 1/4 el olijfolie. Verspreid de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en meng met per persoon: 3/4 tl paprikapoeder en 1/4 el olijfolie. Leg de rode ui ernaast. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Bak 20 - 23 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Mozzarella bereiden
2

Pak 3 diepe borden. Voeg 1 el bloem per persoon toe aan een diep bord. Meng in een ander diep bord per persoon: 1 el bloem met 2 el koud water tot een glad beslag. Meng in een derde diep bord de panko met peper en zout naar smaak. Snijd de mozzarella door in de lengte. Dep de mozzarella droog met keukenpapier. Haal de mozzarella door de bloem, vervolgens door het beslag van bloem en water en vervolgens door de panko. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Bak de mozzarella 2 - 3 minuten per kant, of tot hij goudbruin is.

Tip: Pas op voor spetters!

Salade maken
3

Leg de broodjes 2 - 4 minuten naast de aardappelblokjes en ui in de oven. Meng de mayonaise met 1/2 tl paprikapoeder per persoon. Snijd de tomaat in plakjes. Bewaar 2 plakjes per persoon voor op de burger. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de dressing met de salade en de overige tomaat.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt en de paprikapoeder. Net zo lekker en minder calorierijk.

Serveren
4

Snijd de broodjes open en besmeer met de avocadodip. Beleg met de tomatenplakjes, geroosterde ui, een handje salade en de mozzarellaburger. Serveer de mozzarellaburger met de aardappelblokjes, paprikamayonaise en de overige salade.

Tip: Wist je dat 30 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 150 gram van de meeste andere groenten?