Vandaag geen verse avocado maar een avocadodip in je box! Dit (h)eerlijke product is gemaakt van geredde avocado's. Dat is pas verantwoord genieten!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Milk)
15 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
15 g
Panko breadcrumbs
0.99 teaspoon
Ground paprika
30 g
Arugula & lamb's lettuce
½ piece
Red onion
150 g
Diced potato
30 g
Avocado dip
1 piece
Tomato
1 piece
White bread roll
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Balsamic vinegar
1.5 tablespoon
Sunflower oil
2 tablespoon
Flour
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de mozzarella uit de verpakking en laat uitlekken in een vergiet of zeef. Snijd de rode ui in halve ringen. Meng de ui in een kom met per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn en 1/4 el olijfolie. Verspreid de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en meng met per persoon: 3/4 tl paprikapoeder en 1/4 el olijfolie. Leg de rode ui ernaast. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Bak 20 - 23 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Pak 3 diepe borden. Voeg 1 el bloem per persoon toe aan een diep bord. Meng in een ander diep bord per persoon: 1 el bloem met 2 el koud water tot een glad beslag. Meng in een derde diep bord de panko met peper en zout naar smaak. Snijd de mozzarella door in de lengte. Dep de mozzarella droog met keukenpapier. Haal de mozzarella door de bloem, vervolgens door het beslag van bloem en water en vervolgens door de panko. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en laat de pan goed heet worden. Bak de mozzarella 2 - 3 minuten per kant, of tot hij goudbruin is.
Tip: Pas op voor spetters!
Leg de broodjes 2 - 4 minuten naast de aardappelblokjes en ui in de oven. Meng de mayonaise met 1/2 tl paprikapoeder per persoon. Snijd de tomaat in plakjes. Bewaar 2 plakjes per persoon voor op de burger. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de dressing met de salade en de overige tomaat.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt en de paprikapoeder. Net zo lekker en minder calorierijk.
Snijd de broodjes open en besmeer met de avocadodip. Beleg met de tomatenplakjes, geroosterde ui, een handje salade en de mozzarellaburger. Serveer de mozzarellaburger met de aardappelblokjes, paprikamayonaise en de overige salade.
Tip: Wist je dat 30 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 150 gram van de meeste andere groenten?