Knapperige taco's met gehakt en salsa van avocado en feta
Knapperige taco's met gehakt en salsa van avocado en feta

Knapperige taco's met gehakt en salsa van avocado en feta

met mais, tomaat en zwarte bonen

Het is tijd voor een taco-fiesta! Van een avocado vol gezonde vetten en zoute feta maak je een smeuïge, frisse salsa. Zet alles in aparte bakjes op tafel, zo kan iedereen zelf de perfecte taco samenstellen.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Corn on the cob

½ piece

Avocado

1 piece

Tomato

50 g

Feta

(Contains Milk)

3 piece

Taco shells

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

100 g

Beef-pork mince

1 pack

Black beans

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories997 kcal
Energy (kJ)4171 kJ
Fat66 g
Saturated Fat29 g
Carbohydrate51 g
Sugar11 g
Dietary Fiber17.2 g
Protein39 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Measuring Cups
Baking Sheet with Baking Paper
Stick Blender

Cooking Steps

Mais bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de maiskolf rechtop en snijd de maiskorrels van de kolf af. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de mais met een snuf zout 4 – 6 minuten. Voeg daarna toe aan een kom. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de avocadoblokjes toe aan een maatbeker. Snijd de tomaat in kleine blokjes en meng met de maiskorrels.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Bak de mais dan in 1/4 el roomboter per persoon en bak het gehakt bij stap 3 zonder zonnebloemolie. Gebruik in dit geval wel een pan met een goede anti-aanbaklaag.

Saus maken
2

Verkruimel 2/3 van de feta boven de maatbeker met avocadoblokjes. Voeg 2 el water per persoon toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.

Gehakt bakken
3

Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de Mexicaanse kruiden een halve minuut en voeg daarna het rundergehakt toe. Bak het rundergehakt in 3 – 6 minuten los. Voeg na 3 minuten de bonen toe en bak mee met het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Vul de tacoschelpen met het gehakt-bonenmengsel. Verdeel vervolgens de tomatenblokjes en maiskorrels hierover. Schep een lepel van de avocado-fetasaus bovenop en garneer met de overige feta.

Tip: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels. Vezels zorgen voor goed werkende darmen, een gezond cholesterolgehalte en je voelt je er lekker lang door verzadigd.