Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes

.

Allergens:
Crustaceans
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

90 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

200 g

Voorgekookte halve kriel met schil

100 g

Gesneden snijbonen

125 g

Rode cherrytomaten

¼ unit

Citroen

5 g

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Nutrition Values

Energy (kJ)2109 kJ
Calories504 kcal
Fat26 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate43 g
Sugar6 g
Dietary Fiber11 g
Protein20 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en gesneden snijbonen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in parten.

Garnalen bakken
2

Verhit in een hapjespan 1 el roomboter per persoon, voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak ze 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan en houd apart.Kook de krieltjes 8 minuten. Voeg na 5 minuten de gesneden snijbonen toe. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Jus maken
3

Voeg de rest van de knoflook aan de hapjespan toe en fruit 1 minuut.Voeg de cherrytomaten toe, samen met 1 el boter per persoon. Knijp de citroenpartjes naar smaak boven de pan uit en meng er de garnalen gedurende 1 minuut doorheen vlak voor serveren. Snijd intussen de krulpeterselie fijn.

Serveren
4

Verdeel de krieltjes met snijbonen over de borden. Schep de garnalen met cherrytomaten ernaast. Garneer met de krulpeterselie en eventuele overige citroenpartjes.