.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
90 g
Garnalen
(Contains Crustaceans)
200 g
Voorgekookte halve kriel met schil
100 g
Gesneden snijbonen
125 g
Rode cherrytomaten
¼ unit
Citroen
5 g
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
2 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en gesneden snijbonen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in parten.
Verhit in een hapjespan 1 el roomboter per persoon, voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak ze 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan en houd apart.Kook de krieltjes 8 minuten. Voeg na 5 minuten de gesneden snijbonen toe. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Voeg de rest van de knoflook aan de hapjespan toe en fruit 1 minuut.Voeg de cherrytomaten toe, samen met 1 el boter per persoon. Knijp de citroenpartjes naar smaak boven de pan uit en meng er de garnalen gedurende 1 minuut doorheen vlak voor serveren. Snijd intussen de krulpeterselie fijn.
Verdeel de krieltjes met snijbonen over de borden. Schep de garnalen met cherrytomaten ernaast. Garneer met de krulpeterselie en eventuele overige citroenpartjes.