Knoflookgarnalen met krieltjes en witte kaas uit de oven
Knoflookgarnalen met krieltjes en witte kaas uit de oven

Knoflookgarnalen met krieltjes en witte kaas uit de oven

met paprika en tomaat

Witte kaas over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige witte-kaasblokjes – in olijfolie blijft witte kaas namelijk langer goed!

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Schaaldieren

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

½ piece

Bell pepper

2 piece

Tomato

1 piece

Garlic

0.13 piece

Red chili pepper

⅓ sachet(s)

Dried oregano

50 g

Greek-style cheese

(Contains Melk (inclusief lactose))

80 g

Shrimp

(Contains Schaaldieren)

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2896 kJ
Calories692 kcal
Fat36.8 g
Saturated Fat15.4 g
Carbohydrate59.4 g
Sugar12.3 g
Dietary Fiber13.1 g
Protein28.2 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Oven Dish
Wok

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes en halveer. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Snijden
2

Snijd de paprika in dunne ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Olie mengen
3

Meng in een kleine kom de rode peper, de helft van de knoflook en per persoon: 1 tl oregano en 1 el olijfolie.

Groenten bakken
4

Leg de paprika en de tomatenblokjes in een ovenschaal. Verbrokkel de witte kaas erboven en giet het oliemengsel eroverheen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Bak 20 - 30 minuten in de oven. De witte kaas mag volledig smelten en pruttelen.

Garnalen bakken
5

Verhit, net voor serveren, 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen, de uienringen en de overige knoflook toe. Roerbak 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de garnalen met de geroosterde paprika en krieltjes ernaast.