Knolselderij-preisoep met een paddenstoelenpastei
Knolselderij-preisoep met een paddenstoelenpastei

Knolselderij-preisoep met een paddenstoelenpastei

Dit is een stevige, maar tegelijkertijd frisse en romige soep. Knol-selderij en prei smaken heerlijk bij de paddenstoelenpastei die warm uit de oven komt!

Allergens:
Celery
Egg
Lupine
Milk
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

100 g

Kruimige aardappelen

¼ unit

Knolselderij

(Contains Celery)

½ unit

Prei

1 unit

Paddenstoelenpastei

(Contains Egg, Lupine, Milk, Gluten)

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¾ unit

Groentebouillonblokje

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3000 kJ
Calories717 kcal
Fat37 g
Saturated Fat20.3 g
Carbohydrate69 g
Sugar9.4 g
Dietary Fiber18 g
Protein17 g
Salt6.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Immersion blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon voor de soep.

2

Snipper de ui. Schil de aardappelen (frieslander) en snijd in grove stukken. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de prei in ringen.

3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen, knolselderij en prei toe en bak al roer-end 1 minuut op middelhoog vuur.

4

Voeg vervolgens 400 ml kokend water per persoon toe aan de soeppan met deksel, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 13 - 15 minuten zachtjes koken.

5

Verwijder ondertussen het zilveren schaaltje van de padddenstoelenpastei en bak de pastei 18 - 20 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.

6

Haal de soep van het vuur, voeg de mosterd toe en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng de soep op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de soep over diepe borden. Serveer met de paddenstoelenpastei en garneer de soep met crème fraîche.