Dit is een stevige, maar tegelijkertijd frisse en romige soep. Knol-selderij en prei smaken heerlijk bij de paddenstoelenpastei die warm uit de oven komt!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
100 g
Kruimige aardappelen
¼ unit
Knolselderij
(Contains Celery)
½ unit
Prei
1 unit
Paddenstoelenpastei
(Contains Egg, Lupine, Milk, Gluten)
2 tablespoon
Crème fraîche
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
¾ unit
Groentebouillonblokje
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon voor de soep.
Snipper de ui. Schil de aardappelen (frieslander) en snijd in grove stukken. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de prei in ringen.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen, knolselderij en prei toe en bak al roer-end 1 minuut op middelhoog vuur.
Voeg vervolgens 400 ml kokend water per persoon toe aan de soeppan met deksel, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 13 - 15 minuten zachtjes koken.
Verwijder ondertussen het zilveren schaaltje van de padddenstoelenpastei en bak de pastei 18 - 20 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.
Haal de soep van het vuur, voeg de mosterd toe en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over diepe borden. Serveer met de paddenstoelenpastei en garneer de soep met crème fraîche.