De steak in dit recept is niet van rundvlees gemaakt, maar van knolselderij. Dat maakt dit gerecht vegetarisch, gezond en ook nog eens erg lekker. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
190 g
Celeriac
(Contains Celery)
100 g
Passata
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
20 g
Arugula & lamb's lettuce
100 g
Potatoes
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Milk)
0.48 piece
Egg
25 g
Panko breadcrumbs
½ sachet(s)
Italian seasoning
5 g
Fresh basil
¼ tablespoon
[Plant-based] butter
¾ teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
¾ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de knolselderij af. Snijd 2 plakken per persoon van de knolselderij van max. 1 cm dik. Verwijder vervolgens de schil van elke plak. Klop de eieren los in een diep bord met peper en zout. Voeg de panko in een ander diep bord. Haal de knolselderij eerst door het eimengsel en daarna door de panko.
Tip: Je krijgt een grote knolselderij. Van de overige knolselderij kun je de volgende dag bijvoorbeeld groentenfrietjes snijden en frituren, roosteren in de oven of een knolselderijsoep maken.
Verhit per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/4 el roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de knolselderijsteaks voorzichtig in de pan. Bak in 2 - 4 minuten per kant goudbruin. Gaar vervolgens de knolselderijsteaks, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Keer halverwege om.
Tip: Kook je voor 3 of meer personen? Gebruik dan een extra hapjespan met deksel.
Was de aardappelen en snijd in parten. Meng de aardappelen in een ovenschaal met per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/4 zakje Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de passata toe met per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden. Breng aan de kook en laat de saus inkoken op laag vuur. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes en het basilicum grof.
Leg de knolselderijsteaks op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de tomatensaus over de steaks en beleg met de mozzarellaplakjes. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de overige panko tussen de steaks voor de garnering. Bak het geheel 8 - 10 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is. Meng ondertussen de sla in een saladekom met 1/4 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en wat extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Prik met je vork door het midden van de knolselderijsteak. Is deze nog wat aan de harde kant, laat nog wat verder in de oven garen.
Verdeel de knolselderijsteaks over de borden. Garneer de krokante panko en basilicum over de steaks. Serveer met de aardappelen en frisse salade.
Tip: Wist je dat knolselderij meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.