Köfte in kruidige tomatensaus
Köfte in kruidige tomatensaus

Köfte in kruidige tomatensaus

met aardappel, olijven en libanees platbrood

Dit gerecht is geïnspireerd op Kefta mkaouara - kleine gehaktballetjes in een pittige tomatensaus. Het valt zowel bij kinderen als volwassenen in de smaak!

Tags:
Family
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Tomato

½ piece

Romano pepper

4 piece

Beef meatballs with kofta seasoning

(May be present Egg, Mustard, Celery, Soy, Gluten)

100 g

Potatoes

1 piece

Lebanese flatbread

(Contains Wheat)

¼ sachet(s)

African-inspired spice mix

10 g

Leccino olives

100 g

Passata

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

50 milliliters

Water

Nutrition Values

Calories737 kcal
Energy (kJ)3086 kJ
Fat31 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate68 g
Sugar15 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein41 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de aardappelen in kleine dobbelsteentjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in grove blokjes en de puntpaprika in smalle repen. 

Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Bakken
2

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballen, afgedekt, in 4 - 5 minuten rondom bruin. Houd apart tot verder gebruik. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de rode puntpaprika 3 - 4 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook, ui en aardappel toe.

Saus koken
3

Bak het platbrood 2 - 3 minuten af in de oven. Voeg de Afrikaanse kruiden, tomaat, olijven, passata en 50 ml water per persoon toe. Meng vervolgens 1/2 tl honing per persoon door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 12 - 15 minuten doorkoken, of tot de aardappelen gaar zijn. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan. Voeg de gehaktballen toe en roer door de saus.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van olijven? Voeg ze dan niet toe aan de saus, maar serveer ze apart aan tafel.

Serveren
4

Snijd de verse kruiden fijn en de citroen in partjes. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met 1 citroenpartje per persoon en de peterselie. Breek het platbrood in stukken en serveer het erbij.

Tip: Dit Marokkaanse gerecht wordt vaak zonder bestek gegeten en geserveerd in een grote schaal (tajine) in het midden van de tafel. Je gebruikt dan stukjes brood om het mee op te eten.