Kogelbiefstuk met champignonroomsaus
Kogelbiefstuk met champignonroomsaus

Kogelbiefstuk met champignonroomsaus

met ovenfrietjes en salade

Kogelbiefstuk komt uit de bovenbil van het rund en noemt men de kogel omdat het naast het kogelgewricht zit.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Rump steak

200 g

Potatoes

1 piece

Red onion

1 piece

Garlic

65 g

Mushrooms

1 piece

Tomato

¼ piece

Carrot

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

20 g

Arugula & lamb's lettuce

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

50 milliliters

Low sodium beef stock

1.5 tablespoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories898 kcal
Energy (kJ)3757 kJ
Fat57 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate52 g
Sugar9 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein40 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Casserole
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Paper Towel

Cooking Steps

Ovenfrietjes maken
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht) of 240 graden (elektrisch). Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in frieten van 1/2 – 1 cm breed. Meng ze in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier bak 30 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Tip: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Snijden
2

Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de tomaat in parten. Rasp de wortel met een grove rasp.

Champignonroomsaus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de helft van de rode ui 1 – 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 4 – 6 minuten. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon en de bouillon. Verlaag het vuur, voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper. Roer even door en laat de champignonsaus in 12 – 16 minuten zachtjes inkoken.

Salade maken
4

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl mosterd met de overige rode ui tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rucola en veldsla, tomaat en geraspte wortel door de vinaigrette.

Tip: Wist je dat rucola en veldsla zeer rijk zijn aan ijzer en calcium? In dit recept eet je 30 gram per persoon en dat zorgt al voor een goede inname van zowel ijzel als calcium.

Biefstuk bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg de biefstuk, zodra de olie goed heet is, voorzichtig in de pan en bak 3 – 4 minuten per kant, of tot de biefstuk goudbruin is. Bestrooi met wat peper en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot serveren.

Serveren
6

Verdeel de ovenfrietjes, salade en biefstuk over de borden. Schenk een beetje champignonroomsaus over de biefstuk en serveer de rest van de saus ernaast.