Kogelbiefstuk met gekarameliseerde bospeen
Kogelbiefstuk met gekarameliseerde bospeen

Kogelbiefstuk met gekarameliseerde bospeen

Met gremolata en aardappelen

In dit gerecht maak je Italiaanse 'gremolata' bij de biefstuk. Gremolata is een mengsel van peterselie, citroen, knoflook, olijfolie en soms ook ansjovis. Belangrijk bij het maken van deze kruidenolie is dat je alles heel fijn snijdt, zodat de smaken goed met de olie mengen.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Kogelbiefstuk

250 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Peen

1 teaspoon

Karwijzaad

¼ unit

Citroen

½ unit

Knoflookteen

2 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Honing

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3067 kJ
Calories733 kcal
Fat34 g
Saturated Fat8.3 g
Carbohydrate68 g
Sugar17.6 g
Dietary Fiber12 g
Protein31 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Parchment Paper
Baking Sheet
Stove
Pan with Lid
Small Bowl
Grater
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Peen voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en haal de kogelbiefstuk uit de koelkast (zie tip). Snijd het loof van de peen en snijd de peen in de lengte doormidden. Meng de peen met het karwijzaad, honing en olijfolie in een kom en breng op smaak met peper en zout.

Peen in de oven
2

Verdeel de peen over een bakplaat met bakpapier en laat in 20 – 25 minuten karameliseren in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De peen is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.

Aardappelen koken
3

Was of schil ondertussen de aardappelen (nicola) grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

Gremolata maken
4

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de citroen uit. Snijd de knoflook en de peterselie zeer fijn. Meng het sap en rasp van de citroen, de knoflook en de peterselie met de extra vierge olijfolie in een kleine kom en breng op smaak met peper en zout (zie tip).

Biefstuk bakken
5

Wrijf de kogelbiefstuk in met peper en zout. Smelt de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de biefstuk in 2 minuten per kant rosé, of langer wanneer je een meer doorbakken biefstuk wilt.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen, peen en kogelbiefstuk over de borden. Schenk de saus die is achtergebleven op de bakplaat over de peen. Schenk het bakvet van de biefstuk over de aardappelen en garneer de biefstuk met de gremolata.