Kogelbiefstuk met mediterrane orzo
Kogelbiefstuk met mediterrane orzo

Kogelbiefstuk met mediterrane orzo

met paprika, feta en tomaat-basilicumsalade

.

Allergens:
Milk
Gluten
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Rode paprika

1 unit

Knoflookteen

15 g

Verse basilicum en oregano

50 g

Feta

(Contains Milk)

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

½ unit

Citroen

65 g

Rode cherrytomaten

15 g

Leccino olijven

120 g

Kogelbiefstuk

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3906 kJ
Calories934 kcal
Fat47 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate73 g
Sugar13 g
Dietary Fiber8 g
Protein50 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Small Bowl
Casserole with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snijd de paprika in stukken van 1 - 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de takjes oregano en basilicum. Snijd de oregano fijn en het basilicum in reepjes. Snijd de feta in blokjes.

Paprika's grillen
2

Leg de stukken paprika in een ovenschaal en besprenkel de paprika met 1 el olijfolie per persoon. Rooster de paprika 20 - 25 minuten in de oven.

Orzo koken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Meng de oregano, 2/3 van de olijven en 2/3 van de feta erdoor. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie.

Salade maken
4

Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Meng in een kom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 2 tl citroensap, 1/2 tl citroenrasp, het basilicum, peper en zout. Halveer de cherrytomaten, voeg toe aan de kom en meng goed.

Kogelbiefstuk bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe en bak mee. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Serveren
6

Meng de geroosterde paprika door de orzo. Snijd de kogelbiefstuk in plakken. Verdeel de orzo over de borden en leg de kogelbiefstuk daar bovenop. Besprenkel de kogelbiefstuk met het bakvet. Serveer de tomatensalade ernaast. Garneer met de overige olijven en feta.