Kogelbiefstuk met Mediterrane orzo
Kogelbiefstuk met Mediterrane orzo

Kogelbiefstuk met Mediterrane orzo

met paprika, witte kaas en tomaat-basilicumsalade

Kogelbiefstuk komt uit de bovenbil van het rund. Dit noemt men de kogel omdat het naast het kogelgewricht zit. Wist je dat de kogel samen met de haas het meest malse stukje vlees oplevert?

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Bell pepper

1 piece

Garlic

15 g

Fresh basil & oregano

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

85 g

Orzo

½ piece

Lemon

65 g

Red cherry tomatoes

15 g

Leccino olives

1 piece

Rump steak

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

to taste

Extra virgin olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories918 kcal
Energy (kJ)3842 kJ
Fat47 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate70 g
Sugar10 g
Dietary Fiber7 g
Protein50 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Small Bowl
Casserole with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snijd de paprika in stukken van 1 - 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de takjes oregano en basilicum. Snijd de oregano fijn en het basilicum in reepjes. Snijd de witte kaas in blokjes.

Tip: Haal de kogelbiefstuk een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur.

Paprika's grillen
2

Leg de stukken paprika in een ovenschaal en besprenkel de paprika met 1 el olijfolie per persoon. Rooster de paprika 20 - 25 minuten in de oven.

Orzo koken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Meng de oregano, 2/3 van de olijven en 2/3 van de witte kaas erdoor. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie.

Tip: Voor extra smaak kun je ook de olie van de olijven toevoegen of de extra vierge olijfolie hiermee vervangen.

Salade maken
4

Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Meng in een kom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 2 tl citroensap, 1/2 tl citroenrasp, het basilicum, peper en zout. Halveer de cherrytomaten, voeg toe aan de kom en meng goed.

Kogelbiefstuk bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe en bak mee. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Geef je graag extra botersmaak aan je vlees? Voeg dan halverwege de baktijd een klontje boter toe aan de koekenpan en druip de gesmolten boter meermaals over de biefstuk.

Serveren
6

Meng de geroosterde paprika door de orzo. Snijd de kogelbiefstuk in plakken. Verdeel de orzo over de borden en leg de kogelbiefstuk daar bovenop. Besprenkel de kogelbiefstuk met het bakvet. Serveer de tomatensalade ernaast. Garneer met de overige olijven en witte kaas.