Met ingrediënten als citroengras, kokosmelk en vissaus haal je met deze kokos-noedelsoep de authentieke Aziatische keuken in huis. Vissaus lijkt misschien een bijzonder ingrediënt in een noedelsoep met kippendijen, maar het wordt in Azië in allerlei gerechten gebruikt als smaakmaker. Het geeft je soep een diepe, hartige smaak – lekker in combinatie met de friszure smaak van het citroengras.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
100 g
Wortel
100 g
Snijbonen
100 g
Oosters gekruide kippendijstukjes
125 milliliters
Kokosmelk
1 unit
Vers citroengras
100 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
2.5 g
Vers basilicum
(Contains Celery)
¼ unit
Limoen
10 milliliters
Vissaus
(Contains Fish)
300 milliliters
Kippenbouillon
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Weeg de peen af en snijd in dunne pakjes. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2 – 3 minuten.
Roer de kokosmelk goed door en voeg, samen met de bouillon, toe aan de soeppan. Kneus het citroengras door het op 3 plaatsen te knikken. Voeg het citroengras, de snijbonen en de wortel toe aan de pan. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de noedels mee.
Scheur ondertussen de blaadjes basilicum grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.
Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met de vissaus, het limoensap en peper en zout naar smaak.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met het basilicum en de limoenparten.