Kokos-noedelsoep met kippendij
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

met vers citroengras en basilicum

Met ingrediënten als citroengras, kokosmelk en vissaus haal je met deze kokos-noedelsoep de authentieke Aziatische keuken in huis. Vissaus lijkt misschien een bijzonder ingrediënt in een noedelsoep met kippendijen, maar het wordt in Azië in allerlei gerechten gebruikt als smaakmaker. Het geeft je soep een diepe, hartige smaak – lekker in combinatie met de friszure smaak van het citroengras.

Allergens:
Gluten
Celery
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

100 g

Peen

100 g

Snijbonen

100 g

Kippendijreepjes met Oosterse kruiden

125 milliliters

Kokosmelk

1 unit

Vers citroengras

100 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

2.5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

¼ unit

Limoen

10 milliliters

Vissaus

(Contains Fish)

Not included in your delivery

300 milliliters

Kippenbouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2776 kJ
Calories664 kcal
Fat40 g
Saturated Fat23.7 g
Carbohydrate47 g
Sugar8.9 g
Dietary Fiber9 g
Protein28 g
Salt8.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Weeg de wortel af en snijd in dunne pakjes. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.

Bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1-2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gekruide kippendijreepjes toe en roerbak 2-3 minuten.

Soep koken
3

Roer de kokosmelk goed door en voeg, samen met de bouillon, toe aan de soeppan. Kneus het citroengras door het op 3 plaatsen te knikken. Voeg het citroengras, de snijbonen en de wortel toe aan de pan. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Kook halverwege ook de noedels mee.

Garnering voorbereiden
4

Scheur ondertussen de blaadjes basilicum grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.

Op smaak brengen
5

Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met de vissaus, het limoensap en peper en zout naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen en garneer met het basilicum en de limoenparten.