Kokos-noedelsoep met kippendij
Kokos-noedelsoep met kippendij

Kokos-noedelsoep met kippendij

met udonnoedels en vers citroengras

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Soja

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Red chili pepper

1 piece

Carrot

100 g

Green beans

100 g

Chicken thigh strips

90 milliliters

Coconut milk

¼ piece

Fresh lemongrass

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Tarwe)

¼ piece

Lime

½ sachet(s)

Javanese wok paste

(Contains Tarwe, Sesamzaad, Soja)

5 g

Ginger paste

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

300 milliliters

Low sodium chicken stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2712 kJ
Calories648 kcal
Fat36.5 g
Saturated Fat19.5 g
Carbohydrate49.8 g
Sugar14.1 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein27.1 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Soup pan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid 300 ml bouillon per persoon (zie Tip).
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Snijd de wortel in dunne plakjes.
  • Marineer in een kleine kom de kippendijreepjes met de Javaanse wokpasta.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 150 ml kokend water.

Bakken
2
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in kleine stukjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur.
  • Fruit de gemberpuree en rode peper 1 - 2 minuten.
  • Voeg de gemarineerde kippendijreepjes toe en roerbak 2 - 3 minuten.
Soep koken
3
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan.
  • Kneus het citroengras met de achterkant van een mes.
  • Voeg het citroengras, de sperziebonen en de wortel toe aan de pan en laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken.
  • Kook halverwege ook de udonnoedels mee.

 

Serveren
4
  • Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
  • Haal het citroengras uit de soep en breng op smaak met het limoensap, peper en zout.
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer met de limoenpartjes.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan vezels en bevatten belangrijke vitaminen en mineralen, zoals calcium voor sterke botten, kalium voor een gezonde bloeddruk en ijzer voor een energiek gevoel.