Deze rijkgevulde noedelsoep voert je mee naar Azië. Gemalen citroengras, ook wel sereh genoemd, geeft het gerecht de typerende oosterse smaak. Sugarsnaps vind je veel terug in de Aziatische keuken, het is een kruising tussen peultjes en doperwten en geeft het gerecht een lekkere bite.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
200 g
Chinese kool
¼ unit
Limoen
125 milliliters
Kokosmelk
50 g
Sugarsnaps
2 unit
Ei
(Contains Egg)
½ teaspoon
Gemalen citroengras
70 g
Noedels
(Contains Gluten)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
300 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes. Pers de limoen uit.
Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de Chinese kool en de sugarsnaps toe en roerbak nog 3 minuten.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan met deksel, voeg 2 eieren per persoon toe en kook in 6 – 8 minuten hard. Spoel de eieren onder koud water en pel ze.
Voeg de kokosmelk, het citroengras en de bouillon toe aan de wok of soeppan en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.
Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd de eieren doormidden en leg deze op de soep.