Dit recept is gebaseerd op een van de populairste recepten van 2014, maar bevat nu bijvoorbeeld ook kokosrasp. Dit wordt gemaakt van het vruchtvlees van de kokosnoot. Voordat de kokosrasp in jouw box belandt wordt het vruchtvlees gewassen, gepasteuriseerd, geraspt en gedroogd. Lees het hele verhaal op ons blog!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Basmatirijst
¼ unit
Rode peper
¼ cm
Verse gember
150 g
Chinese kool
75 g
Choisam
2 sprig
Verse koriander
(May be present Celery)
20 g
Pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
2 unit
Ei
(Contains Egg)
1 unit
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
10 g
Kokosrasp
(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)
drizzle
Melk
(Contains Milk)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, 9 - 10 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper, schil de gember en snijd beide fijn. Snijd de Chinese kool klein. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd klein. Snijd of hak de koriander klein en hak de pinda’s grof.
Kluts de eieren met een scheutje melk in een kom met peper en zout. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 1 omelet. Haal uit de pan en houd warm tussen 2 borden.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de helft van de rode peper, de gember, Chinese kool en sojasaus 4 minuten op hoog vuur. Voeg de choisam toe en roerbak nog 2 minuten.
Smelt de roomboter in een andere wok of hapjespan op middelmatig vuur en bak de kokosrasp, pinda’s en overige rode peper 1 minuut. Voeg de gekookte basmatirijst toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur.
Leg op elk bord een omelet, schep de groenten erover en vouw de omelet dubbel. Serveer met de kokos-pindarijst. Garneer het gerecht met de koriander.