Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten
Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Met een spiegelei en geroosterde pinda's

Van een romige pindasaus tot knapperig geroosterde pinda's - dit is een gerecht voor de echte pindaliefhebber. Wil jij weten waar de pinda's in jouw box vandaan komen? Lees alles over ons bezoek aan notenman Jan Gotjé op onze blog. De pindasaus in dit gerecht is makkelijk en snel, je mengt de ingrediënten koud en voegt ze op het laatst toe aan het gerecht.

Allergens:
Peanuts
Celery
Mustard
Gluten
Soy
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Pandanrijst

5 g

Kokosrasp

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

1 tube

Pindakaas

(Contains Peanuts)

200 g

Hollandse groentemix

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains Celery, Mustard)

1 teaspoon

Gemalen korianderzaad

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

3 bunch

Verse koriander

(May be present Celery)

25 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

Not included in your delivery

3 tablespoon

Melk

(Contains Milk)

1 tablespoon

Ketjap manis

½ teaspoon

Sambal

½ teaspoon

Wittewijnazijn

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3916 kJ
Calories936 kcal
Fat47 g
Saturated Fat14.8 g
Carbohydrate90 g
Sugar8.5 g
Dietary Fiber11 g
Protein34 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

snijden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, samen met de kokosrasp, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn.

saus
2

Meng in een kom de pindakaas met een vork met de melk, ketjap, sambal en wittewijnazijn tot een dikke saus. Bewaar de saus apart.

bakken
3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix, knoflook, gember, kerriepoeder, gemalen koriander, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Bak, afgedekt, 8 – 10 minuten op middelmatig vuur of tot de groenten naar wens gaar zijn. Roer regelmatig door.

hakken
4

Snijd ondertussen de verse koriander fijn en voeg de steeltjes van de koriander toe aan de wok of hapjespan. Hak de pinda's grof. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak twee spiegeleieren per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

mengen
5

Voeg de pindasaus en de helft van de pinda's toe aan de groenten en verhit al roerend nog 1 minuut.

serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Serveer de groenten op de rijst en garneer met de korianderblaadjes en overige pinda's. Serveer met het spiegelei.