Van een romige pindasaus tot knapperig geroosterde pinda's - dit is een gerecht voor de echte pindaliefhebber. Wil jij weten waar de pinda's in jouw box vandaan komen? Lees alles over ons bezoek aan notenman Jan Gotjé op onze blog. De pindasaus in dit gerecht is makkelijk en snel, je mengt de ingrediënten koud en voegt ze op het laatst toe aan het gerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Pandanrijst
5 g
Kokosrasp
(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)
1 unit
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
1 tube
Pindakaas
(Contains Peanuts)
200 g
Hollandse groentemix
1 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains Celery, Mustard)
1 teaspoon
Gemalen korianderzaad
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
3 bunch
Verse koriander
(May be present Celery)
25 g
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
2 unit
Ei
(Contains Egg)
3 tablespoon
Melk
(Contains Milk)
1 tablespoon
Ketjap manis
½ teaspoon
Sambal
½ teaspoon
Wittewijnazijn
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, samen met de kokosrasp, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn.
Meng in een kom de pindakaas met een vork met de melk, ketjap, sambal en wittewijnazijn tot een dikke saus. Bewaar de saus apart.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix, knoflook, gember, kerriepoeder, gemalen koriander, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Bak, afgedekt, 8 – 10 minuten op middelmatig vuur of tot de groenten naar wens gaar zijn. Roer regelmatig door.
Snijd ondertussen de verse koriander fijn en voeg de steeltjes van de koriander toe aan de wok of hapjespan. Hak de pinda's grof. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak twee spiegeleieren per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de pindasaus en de helft van de pinda's toe aan de groenten en verhit al roerend nog 1 minuut.
Verdeel de rijst over de borden. Serveer de groenten op de rijst en garneer met de korianderblaadjes en overige pinda's. Serveer met het spiegelei.