Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten
Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Geserveerd met een spiegelei en pinda's

Van een romige pindasaus tot knapperige pinda's – dit is een gerecht voor de echte pindaliefhebber. Wil jij weten waar de pinda's in jouw box vandaan komen? Lees alles over ons bezoek aan notenman Jan Gotjé op onze blog. De pindasaus in dit gerecht is makkelijk en snel, je mengt de ingrediënten koud en voegt ze op het laatst aan het gerecht toe.

Allergens:
Peanuts
Gluten
Soy
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

5 g

Kokosrasp

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

1 bag(s)

Pindakaas

(Contains Peanuts)

200 g

Groentemix

(May be present Celery)

1 teaspoon

Gemalen korianderzaad

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

2.5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

25 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

45 milliliters

Melk

(Contains Milk)

½ tablespoon

Ketjap manis

½ teaspoon

Sambal

½ teaspoon

Wittewijnazijn

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4054 kJ
Calories969 kcal
Fat50 g
Saturated Fat15.5 g
Carbohydrate89 g
Sugar12.4 g
Dietary Fiber11 g
Protein35 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paring Knife
Pan with Lid
Bowl
Fork
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Koken en snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst samen met de kokosrasp, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn.

Saus maken
2

Meng in een kom de pindakaas met een vork met de melk, ketjap, sambal en wittewijnazijn tot een dikke saus. Bewaar de saus apart.

Groenten bakken
3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix, knoflook, gember, gemalen koriander, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Bak, afgedekt, 8 – 10 minuten op middelmatig vuur of tot de groenten gaar zijn. Roer regelmatig door.

Ei bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak twee spiegeleieren per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
5

Snijd ondertussen de verse koriander fijn. Hak de pinda's grof.

Serveren
6

Verdeel de kokosrijst over de borden. Serveer de groenten op de kokosrijst en garneer met de verse koriander en pinda's. Leg het spiegelei erop en serveer met de zelfgemaakte pindasaus ernaast.