Deze rijkgevulde noedelsoep brengt je naar Azië. De kokosmelk maakt de soep romig en vol van smaak, terwijl het gedroogde citroengras frisheid brengt. De knapperige sugarsnaps zijn een kruising tussen peultjes en doperwten en zorgen voor een lekkere bite.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
200 g
Chinese kool
75 g
Sugarsnaps
¼ unit
Limoen
150 milliliters
Kokosmelk
2 unit
Ei
(Contains Egg)
½ teaspoon
Gemalen citroengras
70 g
Noedels
(Contains Gluten)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
300 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes. Pers de limoen uit.
Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de Chinese kool en de sugarsnaps toe en roerbak nog 3 minuten.
Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staat in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Spoel daarna onder koud water en pel de eieren.
Voeg de kokosmelk, het citroengras en de bouillon toe aan de wok of soeppan en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.
Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd de eieren doormidden en serveer deze op de soep.