Kokossoep met schelvis en udonnoedels
Kokossoep met schelvis en udonnoedels

Kokossoep met schelvis en udonnoedels

Met snijbonen, paksoi en sojasaus

Udonnoedels zijn de dikste van alle Japanse noedels. Je kunt ze op veel manieren bereiden, maar in Japan worden ze, net als in dit gerecht, vooral in een soep of bouillon gegeten. Citroengras wordt ook wel sereh genoemd en geeft deze soep een fris, Aziatisch tintje. Het is een van oorsprong Indiase grassoort met de frisse geur en smaak van citroen.

Allergens:
Gluten
Soy
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

100 g

Snijbonen

⅓ unit

Paksoi

125 milliliters

Kokosmelk

1 teaspoon

Gemalen citroengras

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

100 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Sambal

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2377 kJ
Calories568 kcal
Fat31 g
Saturated Fat21.5 g
Carbohydrate46 g
Sugar5.8 g
Dietary Fiber7 g
Protein27 g
Salt5.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in kleine stukjes.

Paksoi snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het groene blad van de paksoi klein. Roer de kokosmelk goed door of schud het pakje flink voor je het toevoegt.

Smaakmakers bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het gemalen citroengras toe.

Koken en snijden
4

Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur. Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier en snijd de schelvis in blokjes van 2 cm.

Soep afmaken
5

Voeg de paksoi en schelvis toe aan de wok of soeppan. Breng aan de kook en laat afgedekt 2 minuten koken. Haal de deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.