Winter en stamppot horen bij elkaar en om ervoor te zorgen dat je niet de hele winter dezelfde stamppotjes eet, zorgen wij voor variatie! Koolrabi heeft een licht pittige smaak met een zoete noot. Meer weten over deze knol? Bekijk onze blog.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
200 g
Koolrabi
½ unit
Appel
½ unit
Sjalot
80 g
Gerookte kipfilet
10 g
Hazelnoten
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
25 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
100 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
¾ tablespoon
Bloem
drizzle
Melk
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
½ tablespoon
Mosterd
Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Schil de aardappelen (melody) of was ze grondig en snijd in stukken van 1 – 2 cm. Weeg per persoon 200 gram van de koolrabi af. Schil de koolrabi, snijd in plakken en vervolgens in stukken van 1 – 2 cm. Snijd de appel (jonagold) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalot.
Zorg dat de aardappelen en koolrabi net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook 12 – 15 minuten, of totdat ze gaar zijn. Giet daarna af, bewaar een beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verpak ondertussen de gerookte kipfilet in aluminiumfolie en verwarm 10 minuten in de oven. Hak de hazelnoten grof en bewaar apart.
Verhit de roomboter in de koekenpan en fruit de sjalot 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon en roer de saus glad. Voeg de geitenkaas toe, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.
Stamp de aardappelen en koolrabi met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een klein scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd en de appel toe, schep door en breng op smaak met peper en zout.
Haal de kipfilet uit het aluminiumfolie en snijd in dunne plakken. Verdeel de koolrabistamppot over de borden, schenk de geitenkaas-saus erover en leg de kipfilet erop. Bestrooi met de hazelnoten.