Koolvis in tuinkruidenmarinade
Koolvis in tuinkruidenmarinade

Koolvis in tuinkruidenmarinade

Met gebakken aardappelen, sperziebonen en ravigotesaus

Door de koolvis alvast voor je te marineren in tuinkruidenmarinade, trekken de smaken goed in de vis en zet je snel en zonder al te veel moeite een smaakvolle maaltijd op tafel.

Allergens:
Almonds
Fish
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Sperziebonen

5 stalk

Verse bieslook

(May be present Celery)

15 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

½ unit

Sjalot

120 g

Gemarineerde koolvis

(Contains Fish)

40 g

Ravigotesaus

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3648 kJ
Calories872 kcal
Fat51 g
Saturated Fat4.8 g
Carbohydrate64 g
Sugar5.8 g
Dietary Fiber13 g
Protein32 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Casserole with Lid
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Cutting Board
Paring Knife
Aluminum Foil
Plate

Cooking Steps

Aardappelpartjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Sperziebonen voorkoken
2

Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Kook de sperziebonen met een snuf zout in 5 – 7 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water om verdere garing te voorkomen.

Smaakmakers bereiden
3

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de geschaafde amandelen tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Sperziebonen bakken
4

Snipper de sjalot. Verhit de overige olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot met de sperziebonen 4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Gemarineerde koolvis garen
5

Haal het plastic van het bakje van de gemarineerde koolvis af en dek het bakje af met aluminiumfolie. Zet de gemarineerde koolvis in de oven en bak in 6 – 8 minuten gaar.

Serveren
6

Schep de aardappelpartjes op de borden en garneer met de bieslook. Schep de sperziebonen ernaast en garneer deze met de geschaafde amandelen. Serveer met de ravigotesaus en de gemarineerde koolvis.