Door de koolvis alvast voor je te marineren in tuinkruidenmarinade, trekken de smaken goed in de vis en zet je snel en zonder al te veel moeite een smaakvolle maaltijd op tafel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
200 g
Sperziebonen
5 stalk
Verse bieslook
(May be present Celery)
15 g
Amandelschaafsel
(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)
½ unit
Sjalot
120 g
Gemarineerde koolvis
(Contains Fish)
40 g
Ravigotesaus
(Contains Egg, Mustard)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Kook de sperziebonen met een snuf zout in 5 – 7 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water om verdere garing te voorkomen.
Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de geschaafde amandelen tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snipper de sjalot. Verhit de overige olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot met de sperziebonen 4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Haal het plastic van het bakje van de gemarineerde koolvis af en dek het bakje af met aluminiumfolie. Zet de gemarineerde koolvis in de oven en bak in 6 – 8 minuten gaar.
Schep de aardappelpartjes op de borden en garneer met de bieslook. Schep de sperziebonen ernaast en garneer deze met de geschaafde amandelen. Serveer met de ravigotesaus en de gemarineerde koolvis.